Sista inlägget för idag!

Det är konstigt. Jag har varit hemma i några timmar, men det ser ut som om jag varit hemma i flera dagar utan att städa. Hemma hos mig blir det väldigt stökigt väldigt snabbt! Spöken kanske?

Jag antar att jag inte slipper undan när det gäller att städa. Så jag får väl ta och göra det om en stund. Sen ska jag nanna kudden :)

Imorgon ska jag rida Svante :) Ooooo vad jag saknar honom!



Klart!

Så. Då är den nya headern fixad :) Den blev fin/bra tycker jag. Jag är ju ingen expert på att göra headrar, så mina blir ju inte så super bra.. Men det är ingen ursäkt, för vill man så kan man. Alltså kan jag om jag vill, göra en bättre och proffsigare header. Konstigt tänker ni. Varför vill hon inte ha snyggare header? Jaaduu? Det är en bra fråga. Varför vill jag inte det? Jag vet inte heller om jag ska vara ärlig. Det handlar väl om lathet här också.

Men nu ska jag börja på ett nytt pussel. Mysigt säger jag bara! :)


Ändrade planer!

Jag har ångrat mig lite när det gäller att visa bilder. Jag orkar inte. (Neeej, vadå lat?) Det dyker upp lite bilder då och då istället. Hoppas inte att någon blir alldeles för ledsen ;)

Nu ska jag fixa en ny header. Känner att det är dags för det nu :)


Hihi :)




:D :D :D

Det är så roligt att se att jag inte tappat så mycket statistik under tiden jag varit borta :) Visst, lite tappar man alltid. Men det är skönt att se att de flesta av er fortfarande är med! :)

Hade tänkt vara lite gullig och ge två bra låttips :) Gulligt va?! ;)


The Ark - Absolutely no decorum
Typ, sjukt gamal. Men bra ändå!


Timbuktu - Resten av ditt liv

Jag är tillbaka!

Ja! Nu är de här två jobbiga (snarare sköna? ;D) veckorna utan mig över för er! Haha. Nä, jag tror att ni har klarat er ganska bra utan mig? :)

Själv har jag haft en otrolig vecka i Mollösund! Jag, Emily & Josse har haft riktigt roligt :)
Jag har precis pakat upp alltihop och faktiskt rensat bland mina skivor? Konstigt va? Att en av de första sakerna man gör när man kommer hem är att rensa skivor? Haha. Men jag är ju lite konstig, så det passar väl bra :)

Imorgon är det 1 Augusti. Ny månad och nya möjligheter. Eller vad man nu brukar säga. Själv märker jag inte så stor skillnad på 31 Juli och 1 Augusti, så för mig spelar det inte så stor roll.. :) Men hursomhelst är det typ bara 2 ½ veckor kvar på sommarlovet! Och det, det mina vänner. Det är sorligt! Ska passa på att njuta av de sista veckorna ordentligt nu!

Om det finns någon liten sötnos som vill se lite bilder från Mollösund, så ska det fixas! Troligtvis dyker det upp bilder ikväll.
Nu ska jag ut i solen! :D









Haha. Så där helt överglad, typ.


Hiss & Diss

Hade tänkt Hissa & Dissa lite nu :)

HISSA
Att öppna ett alldeles nytt block.
Jag tycker det är en så rolig känsla :P

DISSA
Fulla papperskorgar.
Usch, blä och fy på det. Allt bara trillar ur och dessutom måste man tömma den. Inte roligt alls.


Dag 13: En sysselsättning jag gillar

Två lite "speciella" sysselsättningar jag gillar är Rubiks Kub och att pussla. Jag gillar att tänka och fundera så då passar båda de sakerna bra att göra. Sen är det alltid en otroligt härlig känsla när man klarar det!


I trädgården ute i Vallby..

..Där finns det massvis med goda saker att käka. Jag är en bärgalning och älskar att springa mellan buskarna och käka allt vad där finns :) Härligt!
Jag är ingen mästerfotograf eller något sånt, därför är bilderna inte så super fina :)




Körsbär




Röda vinbär


Svarta vinbär


Röda hallon


Gula hallon, det ni! Har ni käkat det? Det är riktigt mumsigt.

Jag har ju visat bilder på blommor från "Landet" tidigare. Och här kommer ännu mer.. :)









Vem skulle tacka nej till att få bo i detta huset åert runt? Inte jag!!




Så. Det blev många bilder ;)

Dag 12: Ett roligt foto


Jag förstår inte varför jag böjer mig ner sådär..?


Min min! Haha.


Den enda bilden som ni inte sett tidigare får Lovisa (Emilys lillasyster) stå för. Hon hoppar bock på ett litet annorlunda sätt! :)

En regnig dag.

Det kom en riktig störtskur en dag när vi var ute på Österlen. Då tog jag snabbt fram regnjackan och vattenkameran för att gå ut och fota :) Det var svårt att få bilder som blev bra, men jag fick några jag tyckte blev lite coola och bra :)






Dag 11: Något som inte roar mig särskilt mycket

Det finns ju massvis med olika saker som inte roar mig. Det mesta saker som inte roar en går ju att undvika. Tex. om man inte gillar fotboll, så är det ju ganska lätt att undvika.

Men jag har lite saker som är lite svåra att undvika. Det finns ganska många sidor på internet som inte roar mig, Twitter och Skype tex. Ska jag vara ärlig vet jag knappt vad det är.
Filmer roar inte heller mig alls. Det är också svårt att undvika, för är man med kompisar vill de ju se film om man sover över eller något annat sånt. Men det vill ju inte jag, för jag är ju helt ointresserad.


Sommarens godaste och finaste frukost!



Yoghurt med färska och nyplockade jordgubbar, röda vinbär och svarta vinbär + ett glas te.
Riktigt gott! Vinbären kom direkt från trädgården :)






Dag 10: Ett ögonblick jag älskar

Jag hade tänkt lista några ögonblick jag älskar

När Svante kommer mot mig i hagen när jag ropar hans namn
När jag åker bil med pappa, en bra låt spelas på radion, jag skruvar upp volymen till max och pappa gasar.
Spänningen inför en ridtävling
Känslan att lägga sista pusselbiten i ett pussel
Att vakna fullt utvilad tidigt på morgonen

Det finns väl mer ögonblick jag älskar, men det är nog några av de jag gillar mest :)


Det är en underbar känsla att se denna lilla (stora) pålle komma mot mig i hagen!

Bullriding!

På Kiviks Marknad fanns där en Billriding och jag och Johan var ju bara tvunga att testa! Vi har gjort det tidigare, men båda ville göra det igen ;)










Dag 9: En fobi

Jag har en väldigt konstig fobi. Är heller inte helt hundra på att det är en fobi, men jag tror det.
En gång exploderade min sänglampa när jag tände den. Det blev inte en stor explosion, men ändå en explosion. Så efter det tänker jag ofta på det när jag tänder min sänglampa och jag är nästan alltid lika rädd att den ska explodera igen :S Lite läskig känsla att vara rädd för sin egen sänglampa!


Något gammal bild

Min kudde (A)


Titta så fin kudde jag har! ;P







Onödigt inlägg, jag vet.

Några badbilder från förra veckan :)


Såhär glad är jag när jag hoppar från trampoliner. Haha.


Bästa brorsan!


hihi :)


Kolla mina ögon! De ser skeptiska ut .. :P



Roliga bilder!




Dag 8: Något jag är stolt över

Jag har en sak jag är lite extra stolt över faktiskt. När jag gick i sexan åkte alla sexor till Liseberg. Där spelade jag på lotterier och jag fick två chipspåsar, men jag nöjde mig inte riktigt med det och gick till ett Ballerina-hjul. Jag och Noemie delade en "platta" med fem nummer på. Jag hade två nummer, Noemie två och så en tillsammans. Kan ni gissa vem som vann en 2,3 kg stor Ballerinaask?! Jo. Ullis! :D Det är något jag är ganska stolt över och det var faktiskt många som blev lite avis på mig ;) Nu är alla kex slut, men paketet är kvar! Det dröjer nog ett tag innan jag vill slänga den.. :)




Allsång på Skansen!



För er som inte kollar på Allsång på Skansen tycker jag ni ska se detta! Okej, även om ni kollar på det, tycker jag ni ska kolla in detta klippet. Riktigt roligt! Gubben med röda klocks är otroligt gullig tycker jag (A) Kolla bara hur glad han är! ;P

Dag 7: Detta är jag inte bra på

Haha. Det finns många saker jag inte är bra på. Huvudräkning tex. Jag suger verkligen på det! Men jag är nog ännu sämre på att byta lakan i sängen, hehe. Det är jag verkligen urusel på.
När jag ska stoppa i istoppstäcket brukar det sluta med att jag står i lakanet och täcket utanför.. Om inte det händer har jag oftast lyckats snurra täcket i lakanet så det blir mer som en korv. Att byta lakanet på kuddarna brukar också ta tid. Jag bara kan inte det.


En bild på min älskade säng, bara för att det handlar om lakan.. ;)

Dag 6: Ett tv-program jag gillar

Jag gillar allt från Allsång på Skansen till Road Wars, så jag kollar på det mesta. Men Äntligen Hemma tycker jag är väldigt bra och roligt. Man känner sig liksom välkommen när man tittar. Sen är ju Kalle Anka på julafton alltid lika roligt, även Wipeout är ju bra och Melodifestivalen också.
Jag kollar på allt möjligt. Men helst inte filmserier, det skippar jag gärna! :)


Ullishumor!

Jag har några skämt som är typiska Ullisskämt jag vill dela med mig av!

Det var en stor skorsten och en liten skorsten. Så sa den stora till den lilla: "Du är för liten för att röka"

En mamma bad sin son skölja ett salladshuvud. Vid middagen tyckte mamman att den smaka lite konstigt och frågade sonen om han verkligen skölt salladen. Då svarade han: "Jadå, till och med så noga att jag tog diskmedel!"

En man gick in i en antikaffär och frågade: "Har ni något nytt?"

Haha. Detta är Ullishumor på hög nivå!


Dag 5: En personlighet

En personlighet jag har är att jag är lite pedantisk av mig. Jag vill ha ordning och reda och veta var alla mina saker är. När jag var liten ville jag jobba på kontor och ha mycket pärmar fulla med papper i stor bokhylla bara för att känna känslan att jag har "koll på läget". Helt knasigt tycker jag :)




I'm back!

Jupp. Nu är jag hemma från en otroligt härlig, rolig och lugn vecka ute på Österlen. Vallby om man ska vara lite mer exakt ;)

Vi har gjort lite allt möjligt. Bla. tog vi en sväng förbi Kiviks Marknad en dag, och en dag cyklade vi till Glimminge hus. Jag vet inte hur många gånger jag varit där och gått guidad tur, men jag tröttnar aldrig ändå. Det är något speciellt med borgen :P Sen har vi såklart badat också :)

Jag tänkte inte skriva så mycket mer om veckan. Men det kommer komma visa "bild-inlägg" från veckan i nästa vecka då jag är i Mollösund.

Hoppas ni har haft en grym vecka och inte saknat mig allt för mycket! ;)

Nästa "riktiga" inlägg blir den 31 Juli (det kommer ju bli tidsinställda) :)


Hehe :)

Två grymt bra låtar!

Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall

Nickelback – I'd Come For You


Dag 4: En fråga jag helst inte vill fråga

Hmmm, jag vet inte. Det finns väl egentligen ganska mycket frågor jag vill undvika. Men att fråga var toaletten finns tycker jag alltid är jobbigt. Haha. Jag fattar inte varför, men det känns bara helt konstigt.
Jag vet inte vad jag mer kan skriva. Det bara är så, liksom :)


Dag 3: Mitt bästa köp

Jag köper inte särksilt mycket saker. Men jag tror nog att undervattenskameran är mitt bästa köp. Jag trodde inte att bilderna kunde bli så bra under vattnet och kameran har jätte många olika funktioner:
Om du håller kameran framför dig och tar en bild och sen flyttar kameran och tex höger så tar den automatiskt en ny bild när kameran är flyttad. Det är lite svårt att förklara, men jag hoppas att ni förstår.
Kameran har jag använd otroligt mycket och den fungerar lika bra på land! Så det är nog mitt bästa köp.


Detta är tre bilder som kameran satt ihop.

Dag 2: Tre saker som stör mig

Jag har faktiskt ganska många saker som stör mig, men jag ska försöka lista 3 saker.

1. Personer som klagar på ditt & datt men inte gör ett skit för att det ska bli bättre. Tycker man att något inte är bra, ska man lyfta fram det och ta tag i det!

2. Skolledningen i kommunen. Eleverna (bla. jag) på min skola klagade förra läsåret på att vi börjar för sent (klockan nio) och slutar för sent (halv fyra). Och nu har vi fått de nya tiderna för kommande läsår: Vi börjar en halv timme tidigare, men slutar bara 10 min tidigare! Vi vill ju börja tidigare för att komma hem tidigare. Inte för att få längre skoltid!!

3. Att man kan störa sig på saker. Jag tycker att man inte borde kunna störa sig på saker. Då hade allt varit lite roligare.


Börjar man i skolan en halv timme tidigare, borde man också sluta en halv timme tidigare! I detta fallet tre!

Bilder från Skummeslövsstrand!

I onsdags var jag, mamma & Johan och hälsade på kusinerna i deras nya sommarhus :) Vi hade ju inte direkt tur med vädret, men tuffa som vi är (hehe) tog vi oss ner till havet där det finns en temperad pool vi badade lite i. Såklart var ju undervattenkameran med och här kommer lite bilder :)


Cecilia :D


Anna :D


Världens bästa kusiner!


Hihi :)


Detta är det första tidsinställda inlägget. Om det kommit upp dvs. Det kommer komma mer :)


Dag 1: En gång då jag blev riktigt glad

Jag tror att jag gick i trean, eller tvåan på vårterminen när jag och mamma gick in i en cykelaffär för att kolla på en ny cykel till mig. Jag hittade en röd cykel som jag blev kär i direkt. Men den var jätte dyr och tjejen i kassan sa att priset skulle sänkas fram till sommaren. Så jag gick hem och glömde bort cyklen lite.
Jag åkte ut till mormor & morfars sommarstuga med dem i några dagar och en dag ringde mamma och sa att hon stod i cykelaffären och att priset hade sänkts på cyklen jag ville ha och frågade om hon skulle köpa den.
Såklart blev jag riktigt glad och sa till mamma att hon skulle köpa den. Jag började faktiskt gråta, så glad blev jag! Vi åkte faktiskt hem en dag tidigare för att jag skulle kunna få cykla på min nya cykel.

Nu i efterhand undrar jag hur man kan bli så glad för en cykel. Men det kan man visst :P


"13 dagar"

Nu under tiden jag är borta kommer jag köra "13 Dagar". Det kommer komma upp en ny rubrik varje dag (om inläggen publiceras ;S)
Rubrikerna har jag själv kommit på (hehe) och de är väl inte sådär super bra, men det duger! :)

De olika rubrikerna:
Dag 1:
En gång då jag blev riktigt glad
Dag 2: Tre saker som stör mig
Dag 3: Mitt bästa köp
Dag 4: En fråga jag helst inte vill fråga
Dag 5: En personlighet
Dag 6: Ett tv-program jag gillar
Dag 7: Detta är jag inte bra på
Dag 8: Något jag är stolt över
Dag 9: En fobi
Dag 10: Ett ögonblick jag älskar
Dag 11: Något som inte roar mig särskilt mycket
Dag 12: Ett roligt foto
Dag 13: En sysselsättning jag gillar

Inte riktigt på topp

Jag hade en helt galet rolig och mysig kväll med två otroligt bra tjejer! Riktigt mysigt.

Nu har jag packat och vi åker snart. Jag kommer inte blogga på två veckor nu. Men mina små hemlisar till er är att jag gjort tidsinställda inlägg. Det blir minst ett inlägg per dag :)

Jag mår inte 100 idag. Jag har ont i halsen, ingen aptit osv. Hoppas att jag mår bättre senare för dessa två veckorna har jag längtat efter hur länge som helst! Då får jag helt plötsligt inte bli sjuk..?

Vi ses igen den 31 Juli!


Det ska bli en mysig kväll!

Har jobbat i fyra timmar nu :) Lika roligt som vanligt. Har lärt mig kortautomaten idag, tog även betalt för potatis en gång. Försäljningen gick också bra!

Om några timmar kommer Emily & Erika hit. Fram till dess ska jag göra klart mina hemligheter till er. Jag vill pussla lite också, men jag får se om jag hinner!


Nästa- jobbet!

Nu ska jag jobba i några timmar. När jag kommer hem igen ska jag fixa klart mina små hemlisar.
På kvällen kommer ju Emily & Erika och sover här. Mysigt!

Hoppas ni får en bra dag!


såhär fint (?) oborstat hår har jag ;)

Det mesta är klart!

Nu har jag gjort klart det största jobbet av mina små hemlisar för er. Men det är lite till att fixa! :) Jag hoppas att jag hinner fixa det imorgon.

I förmiddags cyklade jag bort till "Svanteskogen" och plockade hallon. Där var även röda vinbär och riktigt stora smultron. Otroligt mumsigt! När jag ändå var så nära Svante gick jag dit och gav honom några sista kramar iom att vi åker på söndag.

Jag har även börjat på ett pussel idag. Ramen är klar och några få bitar till är på plats :)

Imorgon ska jag jobba 9.30-13.30 på torget. Sen ska jag packa och framåt kvällen kommer Emily och Erika hit! :D De ska sova här till söndagen :) Det ska bli riktigt mysigt!

Nu ska jag städa. Det behövs verkligen och denna gången menar jag det verkligen.. Efter det ska jag belöna mig med att få sova några timmar ;)


Är man knasig så är man!


Stora framsteg på liten tid!

Idag har jag ridit Marshie :) Det fick bli ridhuset idag eftersom det regnat och därför är utebanorna väldigt kladdiga. Jag red i ungefär en halv timme lite drygt och red mycket på böjt spår, serpentinbågar, volter, åttvolt osv. I slutet testade jag även lite öppna, sluta och skänkelvikning. Öppnorna och slutorna gick bra :) I skänkelvikningar blir hon lite för känslig och går med bakdelen först, vilket är fel. Men tillslut gick det också bra! Jag har ju bara ridit henne ca fem gånger, så jag har ju inte lärt mig var knapparna sitter.
Emily red också lite. Det såg riktigt fint ut! Hon & Marshie har utvecklats otroligt fort och det är en enorm skillnad!


Bild från förra gången då vi red barbacka! :)

Ska käka snart!

Har nyss kommit hem från Marhie. Jag står i köket och skriver, så jag ska skriva mer senare!


Hallondags!

Nu under morgonen har jag bara ägnat mig åt att fixa mina små hemligheter till er. Jag har kommit halvvägs ungefär. Hade tänkt fortsätta senare under dagen. För nu när jag gjort mig iordning ska jag ner till Svanteskogen som jag kallar den och plocka hallon. Där finns massvis! :D


Jag har världens sötaste, bästa och snällaste kusiner!

Godnatt!

Nu har jag fixat lite små hemligheter. Men ni som är tillräckligt smarta kan nog lista ut vad för hemligheter? :)
Aja. Nu ska jag iaf sova, men innan det ska jag bara snabbt skriva mina planer för morgondagen

Plocka hallon borta hos Svante
Fixa klart mina små hemligheter
Klippa naglarna (A)
Eventuellt göra en ny header
Eventuellt rida Marshie


Här i har jag mina små hemligheter! :)

De närmsta veckorna!

På söndag åker vi till mormor & morfars sommarstuga på Österlen och stannar där i en vecka. När vi kommer hem sover vi hemma en natt, sen åker vi till Mollösund, Bohuslän.
Jag tänker inte blogga något alls under de veckorna. Det kommer alltså bli två helt bloggfria veckor för mig. Om jag hinner fixa innan jag sticker kommer det bli tidsinställda inlägg.

Men fram till söndag är det uppdatering som vanligt.



Tävling på G!

Svante var helt lysande idag! :D Han var helt loss och jag kunde släppa innertyglen helt :) Tempo hade han också idag. Stundtals fick jag nästan bromsa honom. Ökningarna blev också super! Han ökade inte bara tempot utan stegen också, vilket är meningen. Aaaaa, jag är så glad att det gick bra idag! :D
Men nu ser jag inte min lilla gulleplutt (haha) på ett tag. Vi åker på söndag (skriver mer om det senare) och kommer hem på lördag nästa vecka och sen åker vi iväg igen..

Jag har planerat in två tävlingar nu! Den ena är i Flyinge och den ska både jag och Matilda tävla :) Sen ska jag tävla en veckan innan i antingen Skromberga eller Ystad. Jag vill till Ystad, men anmälningen har inte kommit upp, så om den inte kommer upp innan vi sticker så blir det nog Skromberga :)


Hade tänkt visa en övning som jag testade lite idag. Kolla på den långa banan.
Vi startar vid C i höger varv.

Rid igenom hörnan och vid M vänder du mot S. Du ska bara "toucha" spåret innan du vänder igen. Denna gången mot B. Vid B rider du mot V och sedan vidare till F. Övningen fungerar i alla gångarter. Håller du samma galopp hela tiden blir det automatiskt förvänd galopp.
Vill man göra det lite lättare kan man "hoppa över" en bokstav. Dvs. M till E och E till F.
Såklart kan man rida på kortare banor också, det blir ju som att rida som ovan :)

Scrappade kort igår (tidsinställt)

Ett kort till morfar som fyllt år




Ett kort till mormor som fyller år

Man ser inte riktigt att det är blått bakom blommorna.


En bra musikvideo!




Rolig ridtur igår!

Jag måste ju bara berätta om hur det gick igår med Marshie! :D

Vi (jag & Emily) red barbacka på en volt i skogen. Det var sjukt längesen jag red barbacka, flera år sen, så det var väldigt ovant. Men det gick ändå bra! Trodde aldrig att jag skulle klara av att galoppera, men jag gjorde faktiskt det!
Emily vet hur man ska mig att göra saker jag egentligen inte vågar, och ett två tre hade jag hoppat i både trav och galopp. Barbacka! Det trodde jag aldrig att jag skulle göra! Det var inget högt hinder och Marshie  galopperade lätt som en plätt över. Men det är mest känslan. Sen antar jag att jag måste erkänna att jag höll kasa av några gånger. Hehe.


Jag har inte laddat över bilderna än.

Uppe med tuppen!

Godmorgon! Jag vaknade halv sju och kunde inte somna om. Så det var bara att gå upp. Just nu kollar jag på MTV Breakfastclub. Bra program det.

Idag ska jag, mamma & Johan till Skummeslövsstrand. Ettan m. familj har köpt ett sommarhus där, så vi ska vara där idag och sova över :) Det ska bli jätte roligt. Och som ni säkert förstår kommer det inte bli någon uppdatering under dagen + en del av imorgon. Jag har fullt upp nu under veckan, men jag ska verkligen göra allt för att hinna uppdatera! :)


rolig bild :)

Tre bra musikvideor!








Härligt väder!

Har precis tagit ett dopp i poolen. Riktigt skönt och uppfriskande (haha), faktiskt :) Det är 23 grader, alldeles perfekt.

Jag har också hjälpt mamma lite, hon har bjudit hennes/våra bästa vänner på "vinlunch" kallade hon det, så jag hjälpte henne med att duka, skära melon och lite vid poolen också :) Och om det är någon som undrar så är det bara vuxna + jag & Johan, men vi får läsk ist för vin ;) haha.

Försöker få tag på Emily så jag vet när jag ska sticka till henne (jag ska rida Marshie). Men hon svarar inte på mobilen eller på hemnumret, typiskt.


om ni inte ser så är det till vänster en del av mitt cyklop ;)

'Cause I'm the king of my own life.

Tjena, Hallå, Hej!! :D

Har ni det bra? :) Jag har det super här framför datorn med dunkande musik och härligt väder utanför fönstret! :D

Mina planer för dagen är att jag ska rida Marhsie i eftermiddag med Emily :) Annars ska jag bara vara ute och studsa, sola & bada. Najsigt.
Sen har jag en liten idé att kanske göra en ny header. Men vi får se! :)




Älskade Svante!

Idag när jag stod och mockade kom Matilda! :) Riktigt roligt. Vi pratade lite om tävlingarna jag/vi vill starta och så hjälpte hon mig i stallet. Hon följde med ner till Dagstorp och kollade när jag red.

Svante var inte så arbettsvillig idag, tyvärr. Men Matilda hjälpte mig lite och tillslut tyckte jag att det lossnade lite! Jag red mycket på böjt spår. Ett ganska "vanligt" pass faktiskt :)


haha, rolig bild!

Fullplanerad vecka!

Jag har inte hunnit uppdatera idag. Men sen måste jag erkänna att jag har tappat lite motivation till att blogga. Så det är en liten del av anledningen att uppdateringen inte varit så bra de senaste dagarna.
Jag vet själv hur tråkigt det är att läsa en blogg som uppdaterar typ en gång varannan dag, eller ett kort inlägg om dagen där man bara skriver att man inte har lust att blogga. Så jag ska verkligen göra allt för att fortsätta blogga, för det är riktigt roligt!

Idag har jag, mamma & Johan varit en sväng i Malmö. Vi köpte lite presenter till mormor & morfar som fyller år/fyllt år. Sen har Ettan & Nickas, Anna & Cecilia köpt ett sommarhus i Skummeslövsstrand iår så vi köpte även en liten "inflyttningspresent" till dom, vi ska nämligen dit på onsdag :) Lunch käkade vi på Lilla Torg, det blev sushi, riktigt gott!

Sen har jag även varit hos Svante. Men jag ska skriva om honom i ett annat inlägg :)


Malmö & Svante idag :)

Nu sticker jag, mamma & Johan in till Malmö. Vi ska käka lunch där och så :) När vi kommer hem ska jag till Svante.

Har inte mer att skriva! :)


Jag har inte hunnit fixa håret än ;P

En sann skåning!

Jag skrev på mitt fönster (i brist på något roligare att göra) "S V E R I G E jag är blå & gul, ser du inte det?" Typ något sånt i blått och gult, såklart. Men så tittade jag på svtplay och såg lite från Allsång på Skansen, program 1 där det var Skånetema och så gick jag direkt och skrev under "Sverige-texten" "Nä, jag skojar bara. Jag är en äkta skåning, röd & gul, ser du inte det?"
Såklart är jag Blå & Gul också, men lite mer Röd & Gul ;)

Hehe, tänkte på detta idag. Att Skåne är ett ganska speciellt landskap, det tycker iaf jag.
Jag kan bara säga att jag är en stolt skåning! ;)

Ingenting går upp mot gamla Skåne
På den plats man är född, ja där trivs man mer än bra!

Haha. Ett väldigt onödigt inlägg, men håll med om att Skåne är ett lite speciellt landskap. Det går inte riktigt att beskriva hur, typ. Men det känns faktiskt otroligt bra att vara skåning! :D


Falsterbo Horse Show

Vissa bilder är väldigt suddiga (ingen bra mobilzoom, du vet). Backar du lite (okej, ganska mycket) ser du bättre! :)




Stackars tjej! Hon såg inte direkt glad ut när hon fick leda ut hästen. Men vem skulle göra det när ett par Tretornridstövlar står på spel? ;)




Riktigt duktiga grabbar/män (hehe)




Evan (längst fram) är världsbäst och klarade 1.75 meter!!


Heja Lisen! :) Hon blev tvåa på six bar -hoppningen :)




Köpte en tröja av Svenska Ridsportförbundet. Sjukligt snygg och riktigt mysig! Jag är kär.
Färgen är inte helt rättvis på bilden.

Skumt!

Jag skulle precis logga in här på bloggen. Men gissa vilken jag kommer in på?! Min gamla blogg som jag varit tvungen att lämna för att jag inte kunnat logga in på den. Riktigt läskigt. Och innan jag hann tänka efter hade jag raderat adressen och kontot. Gjort är ju gjort, men jag undrar om jag inte ångrat mig en smula.. Hehe aja. Det var bara riktigt läskigt!

Jag har varit med Linnea typ hela dagen :) Vi gick bla. ut och plockade hallon ute på cykelbanan och det blev två stora skålar vi slukade i oss sen + lite vinbär vi också hittade. Riktigt mumsigt.

Det är två (kanske tre) till inlägg på väg som snart kommer upp :)


Har börjat bli dålig på nya bilder, men jag lovar att skärpa mig!!

Bilder?

Jag hade ingen kamera med mig till Falsterbo, men jag toglite bilder med mobilen. Fast problemet är, att all min packning är hos Emily, bla. min laddare. Så jag kan inte ladda över bilderna. Men ikväll dyker det upp lite bilder :)

Idag ska jag vara med Linnea :)


Falsterbo Horse Show

Jag kom hem sent igårkväll så jag hann inte skriva något då, tyvärr.

Det har varit två helt galet roliga dagar nere i Falsterbo! Vi kollade endast på Hoppning de dagar vi var där. Det klart roligaste var när jag och Emily först såg Tretorn's Ponnystaffet. Ponnyn hoppade en bana på sju hinder, sen började en människa hoppa hinder, högre än vad ponnierna hoppade! Helt galet roligt att se!
Efter det var det six bar - hoppning. Höjdhoppning typ. Man hoppar sex hinder i rad med två galoppsprång i mellan och är du felfri (alltså inte river) går du vidare till nästa omgång. Sista hindret slutade på 1.85! Och en ryttare från USA klarade det! Coolt! :D Såklart testade de tre människorna att hoppa hindret och en klarade 1.75. Och han såg knappt ut att ta i. Jag vill också, kan jag säga! Han som klarade 1.75 var världsmästare.

För övrigt kan jag säga att jag är två autografer rikare: Tobbe Larsson & Lisen Bratt Fredricson :)


Rolf-Göran Bengtsson, en riktigt duktig hoppryttare! :)

Sista inlägget på ett tag!

Nu åker jag till Lund och jobbar till halv två :) Sen kör mamma mig, som sagt, till Falsterbo Horse Show och stannar där till imorgon kväll.
Nästa uppdatering blir då :)

Älska ditt liv och gör det till precis vad du vill.



De närmsta dagarna

Nu kommer det inte bli uppdatering på ett tag, så jag hade tänkt berätta hur dagarna ser ut för mig, snällt va?! ;)
Fredag, jag jobbar 10-13.30. Sen kör mamma ner mig till Falsterbo Horse Show och jag träffar Emily, Elsa & Lovisa. Vi tältar och har kul!
Lördag, Falsterbo Horse Show hela dagen. Mamma hämtar mig på kvällen.

Jag tänker inte blogga under de dagarna. Kanske att det
blir några tidinställda inlägg. Vi får se :)

Nu har jag packat till tältningen nere i Falsterbo och så har jag räknat mina mynt. Det blev 710 kr, det. Bra va?! ;)
Anledningen till att jag räknar mina mynt är att jag sen växlar med jobbet som behöver mycket växel (mynt) till kunderna. Jag har växlat med dem några gånger och de tjänar både jag och dem på! :)

Var glad, det är härligt!


sjukligt gammal bild

Mitt fönster!





Mamma har putsat mitt fönster. Usch. Jag ville ju ha kvar med nerklottrade fönster! Men ja, det är bara att börja om från början. Kan ju också säga att fönstret hade mer text på sig nu, än när den översta bilden togs..

Torsdagens ridpass!

Nu har jag kommit hem från älskade Svantisen.
Idag (och i måndags) red jag inte på hackamore, utan på bett! Det var ett tag sen (bortsett från tävlingarna) man gjorde det ;) Mycket bättre att rida på bett, tycker jag.

Som i måndags visar jag lite övningar jag gjort idag.
Vänstra bilden; Vi börjar på kortsidan längst ned i trav. Man lägger en volt i hörnet och sen öppna/sluta på långsidan. Efter långsidan i hörnan lägger du också en volt och på kortsidan rider du mellantrav. För att variera övningen lite kan man göra olika storlekar på volterna, ju mindre destu svårare. Sen kan man också göra annat än att rida mellantrav på kortsidan, tex halter, galoppfattningar.

Högra bilden; Denna övningen kan man göra i alla gångarter. Man rider i en åtta, ungefär. Och över medellinjen (där jag målat grönt) kan man byta gångart. Tex om du kommer från höger varv galopp, saktar du av till trav över medellinjen, travar några steg innan du fattar vänster galopp. Du kan även komma i trav och fatta galopp, galoppera några steg och sen sakta av till trav. Man kan ju också göra enkla galoppbyten. Övningen är också bra om man vill träna på förvänd galopp.

På den här sortens övningar är det bara fantasin som sätter gränser hur man kan rida!

Dagens planer!

Mina planer för dagen är inte så stora eller många, men tänkte att jag kan lista dom för er:
Cykla till Svante när jag gjort mig iordning
Räkna mina mynt som jag sen kan ta med mig till jobbet imorgon
Vara hemma och ta det lugnt med mamma

Vädret är ju inte så kul direkt, så det blir en inne-dag idag :)
Nu ska jag göra mig i ordning!


Kollar fotbolls-vm nu :)

Inte för att jag är så intresserad, mest bara i brist på något roligare att göra.

Det har inte varit bra uppdatering, har helt enkelt inte haft lust. Men imorgon blir det bättre!

Godnatt & Sov gott.


6 Juli 2010

Idag för ett år sen satt vi nu på planet till LA. Det känns inte som ett år sen, snarare som 1000 år sen. Men ändå känns det som igår. Usch vad jag saknar tiden i USA!


6 Juli - 31 Juli 2010. Dagarna jag aldrig kommer glömma.


Erika kommer snart :)

Morsning!
Om en stund kommer Erika hit. Därför blir inte uppdateringen så bra idag. Men jag lovar att skriva några inlägg ikväll :)


Säger godnatt nudå :)

Nu ska jag släppa datan ett tag. Jag ska nog stänga av den helt och inte sitta vid den mer idag :) Istället ska jag krypa upp i soffan lite innan jag ska nanna kudden i några timmar :)
Imorgon kommer Erika hit! Jag saknar henne jätte-super-duper-mega-mycket!! Hon ska få en stor bamsekram av mig ;)

 &  ÄR BÄST!

Ullishumor på hög nivå!

Läste på min gamla blogg en kommentar jag glömt bort, men fortfarande kan skratta åt. Den är inte alls rolig, men det är Ullishumor ni vet. Ingen skrattar, bara jag.. Och om någon skulle skratta så är det inte åt skämtet, utan åt mig.. ;)

Jag till Elsa: Min kompis har en kompis!
Elsa till mig: Jaså?!
Jag till Elsa: Och det är jag! 

Haha. Ullishumor, sitter nästan och skrattar nu med. Ni som inte hört mina skämt innan, vet nu att min humor inte är så värst bra :)

 

Det gick bättre idag!

Idag har jag ridit Marshie för andra gången :) Det gick mycket bättre idag. Hon är väldigt envis, och fajterna blir många och långa. Men, det blir bra tillslut! :) Älskar små (stora) envisa ponnier man måste jobba med, vore ju inte direkt kul om pållen gjorde som den skulle direkt. Okej, kanske de tre första gångerna man rider den isf.. ;)








Nämen, tjenare!! :D

Har nyss käkat och ligger just nu i sängen och önskar att jag hade värsta stora feta poolpartyt med dunkande musik och massa läsk. Men ja. Det kommer, det kommer! Vänta bara! :)

Vi käkade tacos, riktigt mumsigt. Kommer nog ett till inlägg inom kort (hehe, fina ordval..)


Sitter hos Emily :)

Ja, och som vanligt (hehe) är hon inte klar när jag kommer :P Så har det varit så länge jag kan minnas, typ sen fyra/fem-årsålder.. Haha.
När Emily sen äntligen är klar, ska vi ner till Marshie och rida :) Sen ska vi hem till mig och bada! :D
finfin bild på Marshie!

Nu cyklar jag till Emily!

Kan också säga att jag skrev inlägg igårkväll som inte kommit upp. Pallar inte hålla på och skriva en masssa, som inte kommer upp. Det fungerar ju inte ens att ladda upp bilder?

Snart ryker jag.


reprisbild, tack vare blogg esse :@

Matdags!

Nu sitterjag på terassen och kollar på när pappa grillar :) om det är någon som undrar om jag inte hjälper till, så kan jag glatt meddela er att jag nyss fick lyfta på locket. Hehe.. :) Annars sköter pappsen det där bättre än mig ;)

Nu cyklar jag till Dagstorp!

Ska som sagt se när Emily tränar :) Träningen har redan börjat, så jag kommer lite sent. Men det gör inget ;)
För övrigt fick min cykel punka när jag cyklade till stallet. Så jag fick hela vägen hem. Det tog 1000 år.. Så nu får jag ta mammas cykel, om jag hittar nyckeln alltså. Annar blir det att gå :O


4 Juli. Ulla & Ulrika

Farfar ringde mig imorse och sa:
- Grattis på den stora dagen!! :D

Jag fattade ingenting, började typ undra om jag fyller år idag och sånt. Haha. Men nä. Riktigt så stort är det inte. Men nästan, det är ju nämligen så att jag har namnsdag idag! :) Hehe, inget jag brukar fira, typ. Men ändå ;)

Så. Nu vet ni det också. Detta är ju såndär livsviktig information man bara måste veta jju ;P




Tre olika övningar

Hos Svante idag gick det bra! :) Jag har saknat honom enormt,
så det var skönt att se honom ;)

Jag red i ridhuset idag, kände för det? Konstigt, jag vet!

Snäll som jag är har jag ritat upp tre olika övningar jag red idag. Inte för att de blev så bra, men ändå :)


Vänstra bilden; Ja, denna övning ser ni ju hur man rider ;P Jag red den i alla gångarter. Rider man i galopp och håller samma galopp hela tiden, blir det ju automatiskt förvänd galopp, men annars kan man ju göra galoppombyten.

Mellersta bilden; Vänd rätt upp, lägg en volt till vänster ut mot spåret, rid fram några steg och lägg en volt ut mot spåret till höger, rid ut i andra varvet och gör öppna eller sluta på långsidan. Börja sen om. Denna övningen kan man också göra i olika gångarter. Fast det blir lite svårt att göra öppna/slut i galopp.. ;)

Högra bilden; Rid på kortsidan och genom hörnan. Vid första bokstaven efter hörnet börjar du på en skänkelvikning. På medellinjen slutar du rider rakt fram och ökar stegen ut till spåret igen. På långsidan gör du öppna/sluta.

Så. Tre övningar som jag gillar att göra :)

När jag gjort mig iordning ska jag ner till Dagstorp och se Emily träna för Maria (hennes tränare). Det ska bli kul! Fast nu måste jag sätta fart! Vi ses! :)


Stallet nu!

Här inne är varmt som i en bastu, ångbastu, typ. Allt är så mycket jobbigare när det är fööör varmt ;)

Jag har gjort mig iordning och ska cykla till Svante nu. Som jag saknar honom!
Skriver mer senare!


Blogg esse?

Jag börjar ärligt fundera på att skippa blogg esse och byta till något annat?
Skrev ett inlägg för 50 min sen, och har det kommit upp? Nä, som vanligt. Blogg esse får ta och skärpa sig lite nu. Annars ryker jag.




och såklart dyker inte detta upp heller. men jag skrev detta 3 Juli, 21.34

Duschen nästa!

Har letat rätt på min mobil som lyckade rymma nu under kvällen. Den busen hade rymt hem till Emily! Hehe.. Så bra koll har jag på min mobil :) Cyklade dit och hämtade den precis.

Nu ska jag hoppa (eller gå) in i dushen. Jag ska stå där länge och inte tänka på hur omiljövänlig jag är när jag står där inne med högt tryck i strålen och kokhett vatten.. Kan säga er att det inte alls var tryck i strålen på Korsika, antagligen för att små många "delade" på vattnet. Förra veckans I-landsproblem, typ.



"Men hon skulle aldrig vara svag igen"

Jag har varit med Emily idag :) Vi var mest och handlade. Bla. var vi på Hööks och köpte grejor till Marshie, sen har vi också käkat jordgubbar :D Egentligen skulle jag med och rida Marshie idag, men vi hann inte det. Det tog längre tid än vad vi trodde i affärerna..

Nu har jag städat i skåpet i mitt rum. Det behövdes kan jag säga!

Dags för mej att leta reda på min mobil som rymt. Sen ska jag gå ut, hör att resten av familjen är ute.
Kram!


Helt galet sjukt!!

Klicka, Klicka, Klicka!

Ni måste bara se!


My mistake!

Det här med att någon kommenterade mina inlägg i mitt namn var ett missförstånd. Mamma hade kollat min blogg från Ipaden och kommenterat, men inte skrivit namn, och mitt namn + bloggadress var redan inskriven sen tidigare. Så det var bara missförstånd rakt igenom. Men nu är det iaf löst! Så förlåt för mitt lilla irriterande inlägg.

Nu har jag gjort mig iordning, packat upp allt och städat rummet. Ibland får jag såna "ryck" då jag bara börjar städa och inte kan sluta. Idag har jag fått en liten smula av den "sjukdomen" jag har städat mitt sängbord och badrumsskåpen här uppe. Tror jag ska städa skåpet i mitt rum också. Sen ska jag vara med Emily. Vi ska till Hööks och sen ska vi till Marshie. Jag ska ju rida henne i lite i slutet av sommaren när Emily är ute och seglar :)


Kläder från Korsika

Jag köpte inte så mycket på Korsika. Men en klänning och en bikini fick jag med mig hem :)


Känner mig tramsig som täcker över huvudet sådär, men just idag ger jag mig själv ett undantag att få göra så. Barnsligt, I know.


Blev så tråkigt med bara bikinin, så cyklopet fick vara med! Dock kom inte underdelen med, men den är helt vit.

Barnsligt!

Någon kommenterar mina inlägg i mitt namn? Riktigt barnsligt tycker jag.

Varför kan man inte bara skriva sitt egna namn? Så svårt är det faktskt inte. Jag tänker inte acceptera kommentarerna och hoppas att denna enormt barnsliga person slutar att skriva kommentarer i andras namn.



Borta bra, men hemma bäst.

Så. Nu är jag äntligen hemma! :) Härligt äre, faktiskt.

Jag/vi har haft en grym vecka. Vi har badat, solat, badat och solat och badat lite till. Sen har vi såklart käkat glass, druckit massvis med läsk och skrattat! Najsigt värre :)
Hotellet låg jätte bra, supernära det kristallklara havet och precis utanför hotellets entré var den lilla byn Ile Rousse, fantastisk söt :) God mat var det också.

Jag har använt vattenkameran flitigt, och den är super bra! Verkligen. Den fungerar även bra till annat än vattenfotografering, absolut lika bra på land!

Nu blir det att packa upp..


Ni har nu sett 1/597 bilder från Korsika ;p

Sverige nästa!

Sitter på flygplatsen och väntar på att få gå på planet. Vill bara vara hemma nu, skippa flygningen, typ. Men ja, det ska nog gå bra! Vi ses om några timmar :)

Korsika, underbart :)

Just nuu sitter jag på hotellets bar, riktigt mysigt är det! Jag har haft en underbar vecka, inte gjort särskilt mycket. Solat och badat, typ :) imorgonbitti åker vi hem, ska bli ganska skönt, faktiskt. Hoppas ni har det bra där hemma, och inte saknar mig allt för mycket! ;) kram

RSS 2.0