Håller på att bli förkyld.

Usch. Som rubriken säger håller jag på att bli förkyld. Jag hatar det. Det är så mycket svårare att koncentrera sig i skolan när man nyser och näsan rinner. Men jag får stå ut, är ju inte direkt ensam och det finns ju faktiskt en bra grej med förkylningar; De försvinner! :) Man får se det positivt ;)

Robinson är slut och jag ska borsta tänderna och krypa ner i sängen. Sov gott, vi ses imorgon!



Present till Elsa :)

Hejsan Svejsan!

När jag kom hem från stallet käkade vi snabbt som attan och sen körde vi till Center Syd för att köpa present till Elsa som fyller år och Johan skulle klippas :) Det är anledningen till att jag inte bloggat, jag har inte hunnit.

Nu ligger jag och kollar på Robinsson. Ska dusha i en reklampaus och sen kanske det dyker upp ett inlägg till! :)


Drar till stallet snart!

Hejsan! Detta inlägget skrev jag imorse :)

Har troligtvis precis kommit hem från bussen. Kanske sitter jag och käkar en risifrutti. Eller så bytar jag om.
Hursomhelst ska jag till stallet, därför jag inte uppdaterar "på riktigt".

Jag lovar att uppdatera så fort jag bara kan!
Hoppas att ni har en bra dag.


Heeeej! :D

Hoppas att ni sovit gott. Det har jag gjort, kan jag säga ;)

Nu har vi gått två veckor i skolan. Det känns bra. Man börjar komma in i rutinerna och så. Men det känns betydligt längre än två veckor. Typ en evighet. Jag har så många saker jag längtar till, så då känns det som om det går ännu saktare.. Men, jag har klarat det i sju år, så jag ska nog klara detta året också ;) Har ju inte så mycket val :)

Ikväll ska jag till Svante :) Ska kolla Robinsson också, det är ett måste! ;)
Jag har lite bråttom under em, vill hinna till Center Syd också. Så för att komma iväg till stallet lite tidigare kommer jag inte uppdatera förrän på kvällen. Men ett tidsinställd inlägg kommer! :)

Vi ses!


Märker ni något? Mitt halsband! Det lilla jag alltid har på mig har jag tagit av. Första gången någonsin. Fick det för två jular sen.


En hängig Ullis

Har nyss käkat glass med chokladsås. Riktigt mumsigt. Nu sitter jag här och är ledsen över att min skrivbordslampa dött och  att jag inte orkar sätta sladden till datorn i uttaget så att den kan laddas. Datorn dör snart :)

När datorn äntligen är på laddning ska jag byta om till pyjamas, tvätta bort sminket och krypa upp i soffan och kolla Robinsson.

Detta blir sista inlägget för idag. Sov gott, vi ses imorgon!


Spaghetti & köttfärssås :)

Har precis käkat, för er som inte läste rubriken kan jag säga att det vi åt var spaghetti & köttfärssås :) Tror nog bestämt att det är min favortitmat. Jag kan äta det i mängder utan att tröttna.

Sitter här i soffan med datan i knät. Tvn är på men ingen kollar. Ingen i huset är väl så intresserade av SVTB. Samtidigt som jag skriver undrar jag om det blixtrar ute. Ibland blinkar det till, men jag hör ingen åska. Kanske för att jag har ganska hög musik, men ändå.

Jag har lämnat läxläsningen för dagen. Orkar inte mer nu. Orkar inte en plocka undan efter mig. Jag får göra det imorgonbitti. Hade tänkt byta kanal nu och kolla lite på tv :)


Glass till efterrätt? Ja, varför inte! :D

En liten läxpaus :D

Kände mig väldigt duktig, så jag gav mig själv en liten paus ;)
Kan långt ifrån allt, men lite till så sitter det. Biologin är klart värst :S Men det ska nog lösa sig! :)




"It's raining cats and dogs"

Satan vad det regnar! Syntes inte alls på himlen för fem min sen att det skulle regna. Nu öser det ner! Stackars de som är ute, säger jag bara.

Jag kan säga att det där med att få väskan tung var inte direkt svårt. Ner med lite papper och böcker och vips så hade jag en väldigt tung väska. Ska börja med läxorna nu. Hej & Hå, jobba på! Haha.

Vill springa en runda senare ikväll också. Men då måste det sluta regna. Vi får se, det har lugnat sig lite nu iaf :)

Lycka mig till med läxorna, proven & uppsatserna ;) Skriver mer senare.




Nu har jag att roa mig med ;)

En konstig rubrik.

Jag fick jätte många besökare igår :D Roligt!

Som jag skrev igår ska min väska skulle bli tung idag. Och det håller jag fast vid. Den ska bli tung. Men jag hittar andra saker hela tiden jag hellre skulle vilja göra. Ibland omedvetet. "Jag ska nog springa en extra lång runda idag efter skolan". Typ så kan jag tänka när jag vet vad jag egentligen ska göra; plugga. Men läxorna kommer bli gjorda, det lovar jag er.

Ha kul och skratta mycket! Vi ses ikväll.


Kollar på Robinsson och käkar glass!


Finfin bild, jag vet ;)

Är det inte självklart?!

Det är något jag reagerar starkt på i skolan. Nämligen det här med att med sig det man behöver till lektionerna.

Väldigt i många klassen kommer till lektionen, sätter sig ner, och när läraren säger att vi ska tex anteckna så säger säkert hälften av klassen att de inte har med sig penna. Säger läraren att vi ska läsa en sida ur textboken är det samma sak. De flesta har inte med sig den.

Senast idag hörde jag en kompis fråga till läraren "Vad ska jag gå och hämta?"
Jaha, okej. Då tänker vi. Det är engelska. Då kanske man ska ha med sig engelskböckerna, papperna vi fick förra gången och penna och suddi, såklart. Är det så himla svårt att lista ut? Jag fattar inte vad som är svårt med det.
Sen hade lektionen redan börjat så vadå "gå och hämta"? Du skulle redan ha hämtat det och satt dig på din plats!

Ibland finns det undantag då man kan behöva springa iväg från lektionen och hämta något. Men det kan inte vara så svårt att ta med sakerna du behöver redan från början.

Jag vet att vissa gör såhär för att få tiden att gå, och få mindre tid till lektionerna för att de är tråkiga. Men om man ändå stigit upp sju för att ta sig till skolan. Varför inte lära sig när man ändå är där? Det är ju ännu meningslösare att gå till skolan om du ändå inte gör någon nytta.

Nu får ni inte tro att jag är någon "skolnörd" (inget bra ord, jag vet) som älskar skolan och så. Men som jag precis skrev så ser jag ingen anledning till att slösa bort skoltiden när jag ändå är där. Är jag där kan jag lika gärna göra något vettigt och lära mig. Men det där med att inte "veta" vad man ska ha med sig till en lektion är väl inte så svårt att lista ut? Eller?



Blåsor på fingrarna :S

En viss Emily lånade mina ridhandskar förra veckan och skulle lämna tillbaka dem i torsdags. Men hade jag fått några handskar då? Ehhhm, nej. Hade jag fått dem innan jag skulle iväg och rida idag? Ehhhm, nej. Aj, säger jag bara. Det gör ONT i fingrarna att rida utan handskar. Så det blev väldigt hårt och jobbigt idag ;)

Bortsett från att jag fick otroligt ont i fingrarna gick passet helt OK. Lite för långsam och jag fick använda spöet några gånger idag. Fast till Svantes försvar kan jag säga att det var geggigt och lite tungt underlag pga regnet. Men bara man inte ger sig, så lyckas man. Jag fick honom i det tempot jag ville ha i alla gångarter :)

Ett litet ridtips.

Börja på kortsidan närmst oss, rid igenom hörnan. Vänt upp på diagonalen och rid mot nästa hörna. Halvvägs lägger du en volt till höger och forstätter sedan ut mot hörnan. Jag ökade ut till hörnan efter volten, men man ju öka innan också, ev. inte öka alls ;)
Tanken är att man ska komma ut lite innan hörnan, även fast det inte riktigt ser ut så på bilden..


 


Det är så roligt..!

Statistiken bara stiger och stiger. Det är så roligt att se! Jag älskar er massor, allihopa!

Har kommit hem från Svante och käkat. Ska skriva om Svanteälsklingen om en stund.

Bestämde mig nyss för ett väldigt tråkigt beslut: Imorgon ska min väska bli tung. Det innebär att alla läxor ska hem och göras, det ska pluggas till prov och skrivas på uppsatser. Nu återstår bara ett otroligt svårt moment i detta: Att lyckas. Men det ska nog gå bra. Jag vet ju att det måste göras, att det handlar om min framtid i längden. 

Ska skriva några inlägg till nu. Sen ska jag kolla tv, bara slappa och gå och lägga mig tidigt.




Nu cyklar jag till Svante!

Vi ses ikväll!

V. 35

Måndag, v. 35. Sommaren är nästan slut och hösten kommer. Allt gick så fort.
Jag kommer ihåg när året började. Jag, Emily, Josefine & Noemie stod med föräldrarna och syskonen utanför skolan i Mollösund och tände raketer och firade. Det var 35 veckor sen det hände. 2011 har gått så fort, jag har inte riktigt hunnit med. Sommaren gick också förbaskat fort, men det brukar den ju göra ;)

Hur som helst är det v. 35 idag och det går inte att ändra :) Denna veckan blir nog ganska lugn. Har ingenting planerat förutom Svante. Skolan är helt ok just nu, och jag hoppas att den håller sig så fram till höstlovet, eller nä. Jag ångrar mig, hoppas att den håller sig så till sommarlovet ;) Haha.

Ikväll blir det Svante :) Jag saknar honom!


Bild från Flyinge. Det gick inte så bra ju, så jag var lite irriterad just då ;)


Sov gott allihopa!

Dagen har varit väldigt chill idag, (bortsett från att jag stack ut och sprang). Hos Liam såg vi film och här hemma har jag kollat tv och suttit vid datorn i mina mjukisbyxor, en underbar fleece och luddiga, varma strumpor. Höstkänsla kan man väl säga. Jag tycker hösten kan vara ganska mysig ändå. Och dessutom så fyller jag ju år nu på hösten. Om en månad, exakt! Det ni! ;)

Nu ska jag sova i några timmar :) Imorgon är det en ny dag och på köpet en ny vecka ;)


Mysigt!


Vädret är läskigt.

Nyss var vädret fint. Nu åskar det och regnar som tusan. Allt ändrade färg. Vädret denna sommaren har varit konstigt. Personligen tycker jag det har åskat och blixtrat ovanligt mycket, det har blåst lite mer än vanligt och vi har inte kommit upp i de där riktigt varma graderna en längre tid. Iaf inte när jag varit hemma. Sen har jag inte sagt att det är dåligt, men inte heller att det är bra. Jag vet inte vad jag tycker om det, men det är läskigt ;p Vädret ändras så snabbt.

Strangers are just people you don't know.



Pytte-ytte lite snabbare.

Har sprungit samma runda som jag gjorde i torsdags. Och jag sprang typ 1 min snabbare! Haha. Jag är faktiskt  stolt över den dära minuten.Känns otroligt bra ;)

Mamma har flygit till England nu. Hon kommer hem på fredag igen och jag saknar henne redan :p Och Johan är hos en kompis, så det var bara jag och pappa som satt och käkade pappas jätte goda mat idag. Kändes tomt.

Ska krypa upp i soffan nu :) Vi ses!





Min pappa är en mästare på att laga mat.






Eric Saade - Big Love

Hej!

Hemma igen ;) Vi har haft jätte roligt! :) Hoppas att ni också haft det bra!

Jag har precis käkat lite och ska packa upp (jadå, direkt när inlägget är klart..!) och sen hade jag tänkt byta om och springa en runda :)


Här får ni en riktig bra låt jag älskar! Lätt en av Erics bästa låtar.




Vi ses imorgon!

Eftersom det åskar är lite titt som tätt har jag stängt av strömmen i mitt rum, därför tog jag ipaden istället. Jag sticker till Liam nu, vet inte när jag kommer hem imorgon, men efter lunch har jag säkert kommit hem :) Ha en bra dag, kväll och morgon, så ses vi!

Packat & Klart

Så. Nu har lilla (?) Ullis varit duktig. Hon har nämligen gjort allt det hon tänkte göra idag.

Nu sitter hon och funderar på vad hon ska göra de 90 min innan hon ska sticka till Liam. Troligtvis sätter hos sig vid tvn, eller så börjar hon på ett pussel. Det återstår att se.

Hon kan iaf garantera att det blir ett inlägg till innan hon sticker.


Hoppas att ni sovit gott!

Hejsan Hoppsan!

Har sovit fram till tio idag, så jag har inte kunnat uppdatera förrän nu. Vaknade tidig morgon för att det åskade och blixtrade som tusan. Läskigt var det! Men jag överlevde ;)

Idag ska jag få undan en massa "måsten". Det är inga stora måsten, mest bara såna saker jag inte hunnit/kunnat/vilja göra innan. Så det ska jag göra idag.

Sen ska jag ju tälta ikväll, så jag sticker vid eftermiddagen någon gång :)

Nu ska jag börja med mina små måsten!


Nu sticker vi till Långa Bryggan!

Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll! Puss & Kram

Elevens Val - fördjupning

Sitter på Elevens Val och har fördjupning/bearbetning. Dötråkigt. Detta ska jag ha i nio veckor framöver. Usch.

Just nu skriver jag om musikstilen Ska. Hört talas om den? Jag har iaf aldrig hört talas om den. Men vi har i läxa att skriva om en musikstil på musiken, så då tyckte pappa att jag kunde ta Ska. Eftersom jag inte hade något bättre alternativ själv, så följde jag pappas råd ;)

Josse & jag ska hem till mig efter skolan. Sen sticker vi som sagt till Kallbadhuset. Kommer nog inte bli uppdatering från datan. Kanske lite från pappas Iphone ;)

Nu måste jag fortsätta med att skriva om Ska!


Morsning, Morsning!

Hejsan allihopa!
Nu är det fredag, vi slutar halv tre (:D) och det är helg! Kan det bli bättre? ;)

Ikväll ska familjen till Långa Bryggan (kallbadhuset) med Josse m. familj :) Ska bli såå mysigt. Jag och Josse ska nog hitta på något direkt efter skolan, så det blir nog ingen uppdatering förrän sent i kväll. Men, jag har en liten idé. Tänker blogga från pappas Iphone. Så då får ni lite uppdatering. Sen har Emily sagt att hon ska "beskriva" mig ikväll. Så då publiceras säkert det också. Så helt tomt kommer här nog inte att bli ;)

Lördag - Söndag ska jag, Liam, Erika & Pontus tälta! :D Kommer bli super skoj :)

Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på tv. Ska gå till bussen om en stund.




Johan står bakom mig :P


Sov sött!

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen. Är ganska trött faktiskt.

Imorgon är fredag, och är det fredag så är det helg! :D Härligt! Har lite planer för helgen, drar dem för er imorgonbitti.

Sov gott allihopa, och dröm många söta drömmar! (A)



Känner mig duktig ;)

Har sprungit 3.3 km på lite drygt 22 min. Känns bra, även fast jag inte vet vad som är "normal" tid för den sträckan.

Och här hemma gjorde jag lite situps + armhävningar. Så, nu vet ni det ;)
Och om det nu är någon som tror att jag gör detta för att gå ner i vikt, så kan jag säga att så är det inte! Jag gör det för att jag mår bättre och blir inte lika trött i skolan. Dessutom så har vi ju "Träningsdagbok" nu på idrotten ;)

Kollar på Fångarna på Fortet, ska fortsätta med det :)


Linnea idag :)

Idag har jag varit med Linnea :) Roligt har vi haft det och hon gick hem för ett tag sen.

Jag hade tänkt att springa en runda nu. Det var ju ett tag sen sen sist ;) Dessutom har vi fått en "Träningsdagbok" på idrotten där vi ska skriva i om vi tränat kondition. Eftersom ridning inte räknas så måste jag ut och springa, eller något liknande. Annars kommer den att förbli tom.

Får se om jag väntar till efter maten eller om jag ger mig ut nu direkt. Men hur som helst så hoppas jag att ni haft en bra dag!


Nu är det dags för mig att gå till bussen!


3 månader och 30 dagar kvar.

Shit. Jag längtar så satans mycket. Det kommer bli några av de bästa veckorna i mitt liv.
Emily, Josse och jag kommer ha så sjukt roligt.
Skulle vilja spola fram tiden några veckor nu :)


Björnbär! :D

Hejsan allihopa!

Tänkte bara berätta att igår blev det ingen träning för Britt-Marie. Jag red själv istället.
Så vet ni det ;)

Ni som känner mig privat, eller läst min blogg, och bloggen innana denna väääldigt länge vet då att jag är helt crazy i björnbär. Jag kan gå timmar i skogen här ute och bara äta. Jag är tokig i de bären. Hela året går och jag bara väntar och väntar på de där förbaskade bären som aldrig riktigt kommer. Men nu! Nu, har jag sett att de börjat komma! :D Ni kan ju gissa om jag är glad?! :D 

 Så nu kan ni nog också lista ut vad jag ska göra efter skolan. Eller är jag med en kompis :)

Hoppas att alla får en bra dag!!


Mammas bild.

Min kärlek till Santana är obeskrivlig



Glass är gott! :D






Fångarna på Fortet.

Sitter i rummet och kollar på Fångarna på Fortet. Ska fortsätta med det nu ;)
Kommer ett inlägg senare ikväll! :)


Uppdatering från stallet + lite ridtips :)

Det var längesen jag skrev om Svante och mina träningspass, så nu är det dags! ;)

Pga. de två senaste tävlingarna som inte gått så bra har jag bestämt mig för att hitta en ny teknik att rida Svante på.

Det första jag ska förbättra/ändra är:
-
Att få till min sits. Mamma har filmat alla gånger jag tävlat och jag sitter för mycket bakåtlutad (om man lutar sig tillbaka är det som en stoppsignal..) och har så har jag lite "flygande" händer. Och när jag driver på tar jag bak skänkeln för mycket.
- Att få busponnyn att lyssna bättre på skänkeln. Det är ju lättare om jag skänklar på rätt ställe (inte drar bak skänkeln). Så det hör ju ihop med tidigare punkten. Tanken med att denna idén är jag tillslut ska kunna lägga spöet på hyllan. Eftersom Svante vet att jag inte har spö på banan fattar han att han då kan gå långsammare på banan. Men inte om jag "lär" mig skänkla rätt. (Jag kan ju skänkla, bara göra det lite annorlunda från vad jag gör nu..)

Ordlista: Skänkeln. Det är mina ben. Vaden och neråt.

Idag använde jag endast spöet en gång. Så jag är nöjd med det. Sen tänkte jag hela tiden på min sits. När det gäller handen var det nog inte så stor skillnad. Men däremot satt jag inte alls lika mycket tillbakalutad. Svante hade ett fint tempo och han (jag också) blev svettig efter 20 min :)

Tre övningar jag red idag:


Vänstra bilden: Vänd upp på medellinjen (mitten av banan) och lägg en volt ut till spåret. Rid fram några steg och lägg en volt åt andra hållet. Jag red "bara" övningen i trav. Men den fungerar ju i alla gångarter. Variation: Ha olika storlek på volterna. Lägg olika antal volter på linjen.

Mellersta bilden: Du rider små serpentiner längs långsidan. Jag red hela vägen in till medellinjen. Även denna fungerar i alla gångarter :) Variation: Rider du i galopp blir det automatiskt förvänd galopp, annars kan du göra byten. Gör bågarna i olika storlek.

Högra bilden: Vänd efter hörnan upp på diagonalen och sikta på hörnan framför dig. Rid förbi kortsidan och gör lika dant i detta varvet. Fungerar i alla gångarter. Variation: Kolla mellersta bildens variation.

Sånahär övningar är det bara fantasin som sätter gränser för.
Vet inte om jag visat några tidigare.






Nästa: Stallet!

Nu sticker jag till stallet. Kommer hem vid sju/halv åtta.



Hoppas att ni haft en bra dag, och att den slutar lika bra!
Jag har saker att berätta för er, så kika in ikväll. Glöm inte att jag älskar er.

Vi/jag har bytat!

Hej!

Blev skitglad igårkväll när jag insåg att min tandkräm var slut? Jag har liksom gått och väntat på att den skulle ta slut, och plötsligt gör den det och då blir jag skitglad. Vilken normal människa blir glad när en tandkräm är slut?

Aja, hur som helst så ska jag till Svante efter skolan. Nu rider jag Svante på mån & ons ist för mån & tors. Träningen för Britt-Marie ligger numera på onsdagar, så då bytade vi dag :) Och ni som är lite smarta kan då lista ut att jag ska träna för Britt-Marie idag ;)

Ha det bra!


Tråkigt?!

Neeeeej? Hur kunde ni ens tänka tanken att jag skulle ha tråkigt? Jag har ju jätte roligt, ALLTID. Det visste ni väl? Aldrig att jag skulle ha tråkigt en sånhär fin och rolig tisdag. Nä. Jag är super skoj just NU! Särskilt nu när jag vet att jag kan få ännu roligare (om det nu är möjligt, jag har ju jätte roligt) genom att städa rummet eller umgås med lite mer läxa. Men nej, jag har inte tråkigt.

Jaha, antar att ni inser att jag är ironisk. Det är bara det att jag inte vill erkänna det för mig själv. Tror det är dags för mig att spela Rummy med mamma. Sen ska jag se på Fångarna på Fortet, eller möjligtvis True Talent. Hmm, ska tänka lite till på den saken :)












Så avslutar vi med den finaste bilden :)




All I want is to make you smile.


Beslutsångest.

Man kollar på tv, ser "reklam" för ett program. Tänker att man ska se det och lägger programmets tid och dag på minnet.
Ni känner igen det, visst?

På detta sätt har jag nu lyckats att dubbelboka mig. På tv3 går premiären av "True Talent" och även "Fångarna på Fortet" i tv4. När jag såg "reklamen" för respektive program tänkte jag inte på att de går samtidigt.

Jaha. Det sket sig ju, det där. Vilket ska man nu se?



VS.

TRUE TALENT
(datan vill inte längre ladda upp bilder)

Ingen riktigt bra rubrik

Morsning!
Höll jag precis på att skriva. Eller, jag skrev ju det. Men det är ju lite sent att skriva det nu..

Har precis kommit hem, käkat och satt mig vid datorn.

Skolan idag var chill, som vanligt. Fick lite läxor och vi hade vår första lektion i ett ämne vi aldrig haft tidigare. Hem- och Konsumentkunskap. Verkar vara ett helt ok ämne och läraren är sjyst.
Sen hade vi ju fotografering idag. Det gick bra, tycker jag :)

Fick lite nya läxor idag, vissa ska inte in förrän nästa vecka, men är det en inlämningsuppgift kan jag lika gärna göra den nu, när jag ändå inte har så mycket bättre för mig, så är det gjort. Så kan jag hitta på något roligare sen när alla klagar på att de behöver hem och göra den :)
"Ahh neeej! Måste hem och skriva engelskan :("
"Ha!"
Kan jag svara då. "Den har jag redan gjort! :D"

Eller nä, så går det nog inte riktigt till, men det skulle kunna bli så, och jag tänker faktiskt göra den nu ;)



Fotografering

Godmorgon mina små (?) sötnosar!

Idag är det fotografering i skolan. Inget speciellt men jag har för mig att det brukar vara mycket senare. Vi har ju inte ens gått en vecka i skolan. Men det gör inte mig någonting att vi fotas idag :)

Har inga planer för vad jag ska göra idag efter skolan. Vill såklart hitta på något med någon kompis, så troligtvis gör jag det ;)

Ha en bra dag!






Svenska Hollywoodfruar

Ligger och slappar i soffan och kollar på tv, svenska Hollywoodfruar. Inget jag sett förut faktiskt. Det var jätte längesen jag bara låg och slappa i soffan, så det är riktigt skönt.

Vi ses imorgon!


Läxor & Städning

De senaste 15 minuterna har jag duschat och städat rummet, de sakerna jag egentligen skulle städa (eller gömma är kanske ett bättre ord..) igårmorse låg fortfarande kvar när jag kom hem från skolan idag. Men, ibland måste man prioritera andra saker, städning är väldigt sällan min prio1 av någon konstig anledning? ;S

Men nu när städningen, eller "gömmingen" äntligen är över hade jag tänkt spendera resten av kvällen med lite lovely homework. Låter inte det väldigt uuuunderbart? Jag menar; Det finns ju inget bättre (och roligare) att ägna sin måndagskväll åt.

Aja. Skriver mer senare! :)


Ingen fysik idag inte!

Spaghetti med köttfärsås

Har precis kommit hem från stallet och sitter och käkar. Mumsigt värre, spaghetti med köttfärsås. Ska duscha när den goda maten tyvärr är slut och sen skriver jag mer :) håll ut ;) haha

Stallet nästa!

Hej!
Har ni alla haft en bra dag? Jag hoppas det ;)
För min del hände inget speciellt, fick våra pennor, block och kalendrar. Ganska missnöjd med allt utom pennorna, tyvärr. Men ja, jag får väl sticka till Bokia och köpa själv, så jag blir nöjd ;) Men det är snällt att de ger oss dem!

Käkade nyss en risifrutti och ska byta om för att sticka till stallet nu. Är väl klar vid sju, halv åtta och hemma ungefär då. Uppdatering blir då :)

För övrigt glömde jag att fråga mina kompisar om de vill "gästblogga". Superminne här ja!


Morsning!

Hejsan Hoppsan!

Jag har glada nyheter för er! Emily kommer skriva ett inlägg om mig, hur jag är som person och så. Känner som sagt att ni som inte känner mig privat, inte känner mig. Typ bara ser mig som en massa text, men jag sitter ju här bakom och skriver det ;) Haha, men ni förstår nog. Hade tänkt fråga några mer kompisar i skolan idag, så får vi se vad det blir av det :)

Tycker vädret ser väldigt tråkigt ut! Går inte riktigt att beskriva, typ inget väder alls är nog den bästa beskrivningen jag kommer på.. Men alla vädersajter säger iaf att det ska bli runt 20 grader idag och sol. Så vi får hoppas att dem stämmer.

Efter skolan ska jag till Svante, men innan jag sticker dit ska jag nog hinna med ett inlägg :)

Ha en bra dag allihopa, glöm inte att jag älskar er!


Inga örhängen än ;P

Ses imorgon!

Idag har det varit så fint väder så jag har inte suttit vid datorn någonting, därför har jag inte uppdaterat.

Jag har mest badat, solat och studsat. Spelade även lite fotboll med pappa och Johan :) På eftermiddagen kom Emily hit, så vi badade lite, studsade och solade. Vi var inne lite också :)

Emily gick precis hem. Och jag ska städa nu, det jag egentligen skulle göra imorse. Ska hoppa ner i sängen så fort som möjligt efter det, så jag orkar gå upp imorgon. Fast jag måste packa idrottskläder också ;)

Godnatt & Sov gott!



En längtan till vintern?

Tänkte på detta för ett tag sen, jag tycker det är jätte sorgligt att sommaren håller på att ta slut, att det blir kallt igen och allt sånt som händer på hösten. Men så kom jag att tänka på mitt duntäcke jag har på vintern. Hur mycket jag faktiskt saknar det fluffiga täcket. Det är ju så mysigt att krypa ner under det fluffiga täcket när man är lite halvfrusen. Och hur mysigt det är när man cyklat hem från stallet i kyla och mörker, kommer hem öppnnar dörren och kliver in i värmen, sätter sig och äter med familjen och tinar upp sakta men säkert. Det är faktiskt väldigt mysiga stunder som inte riktigt går att få på sommaren. Så jag längtar nog lite till vintern ändå. Men hösten däremellan skulle jag gärna slippa, bortsett från min födelesedag då ju ;)

Men hursomhelst. Vaknade vid tjugo i elva och käkade frukost. Tog lite längre tid idag, det stod om 11 september-attackerna och om Center Syd, så jag var ju bara tvungen att läsa. Och nu, nu sitter jag här i ett extremt stökigt rum och hör ma, pa & Johan skratta utanför fönstret. Ska springa ut och skratta lite med dem. Städningen får vänta!


Om jag någon gång svikit dig, gjorde jag inte det med flit /Ullis

Nu ska jag krypa ner i sängen och nanna kudden i några timmar :)

Har inte större planer för imorgon, tar det som det kommer.




Jag har världens bästa kusiner.




Flyinge RF

Nu är det dags för mig, med hjälp av andra, att hitta en ny taktik att rida Svante på.

Herr Santana var jätte fin på framridningen, lite slö på collectingring men ändå helt ok och som en snigel på banan. Det började den första tävlingen för året i Dagstorp, han blev liite slö inne på banan, men man märkte knappt någon skillnad. Efter det har det bara gått utför.

Jag vänder upp, gör halt och hälsar och vänder höger ut på spåret. Där tar det stopp. Sen blir hela programmet ett helt enda bankande för min del. Idag sket jag i hur mycket jag bankade, driva, driva, driva var det enda som snurrade runt i mitt huvud. Tyvärr blev det ingen skillnad. Lite drygt 55 % fick jag idag. Pinsamt. En sån fin ponny som Svante, som placerar sig som tvåa i nationell tävling med 68 %, ska inte få så lågt i en lokal LB!

Min nya taktik är att sluta rida med spö, och lära mig hur jag får honom att lyssna bättre på skänkeln. Men nästa tävling får nog vänta lite ett tag. 

Nu ska ni inte tro att allt sket sig idag! Jag jätte nöjd med vissa saker och hela familjen lär sig nya grejor varje gång vi är ute och tävlar. Mysigt är det också! Folk som inte är hästmänniskor måste tycka att vi som är ute och tävlar kan tycka det är kul att spendera timmar i stallet för att få hästen fin, sen åka bil ett ganska bra tag för att sen rida ett program på 4 min, få det bedömt och sen åka hem igen, typ. Men det är otroligt mysigt och lärorikt. Dessutom kan man fika ;) Haha.


Ingen ny bild.

Nu statsar vi högt, Svante & jag!


Drömmar

Hejsan Hoppsan!

Detta känns väldigt konstigt. Jag har alltid förknippat tävlingar med tidiga morgonar och så. Och här sitter jag och ska tävla idag, känns inte alls så. Vid denna tiden brukar vi ibland ha lastat Svante och kört! Men jag ska till stallet vid elva :)

Drömde inatt att jag fick 69.99% och vann klassen. Dessutom fick jag tre åttor (det är bra) och Svante fick extra  mycket energi på banan. Nu hoppas jag innerligt att jag drömde detta för att det kommer hända. Det sägs ju att det man drömmer händer under nästa dag. Har aldrig tänkt på det förrän nu. Nu hoppas jag verkligen på att det stämmer ;)

Men jag skulle bli jätte glad bara jag fick över 60 %


Färdigfixad!

Nu har jag bytat om inför kvällen hos Linnea :) Vi kör snart och hämtar Josse och så åker vi tillsammans dit.

Vet inte när jag kommer hem och hur uppdateringen blir. Men jag hopppas med hela mitt hjärta att ni får en jätte bra fredagskväll. Fira helg (även om ni fortfarande har sommarlov) med vänner, familjen eller med dig själv! Vem som helst, men se till att ha förbaskat kul. Lova mig det? Snällaa?




Fix inför tävlingen :)

Cyklade bort till stallet för att hämta mina skor + shaps. När jag kom hem tog jag fram putsgrejer och satte mig under hustaket precis utanför dörren. Satt på en trägårdstol med ett förkläde i knäet för att inte få svarta fläckar på mina byxor och putsade. Regnade gjorde det också. Det måste faktiskt ha sett väldigt roligt ut :)

När pappa kom hem cyklade vi bort till Skånsk Hästutrustning för att köpa ett par ridhandskar, den ena av mina förra hade försvunnit. Och när vi kommer hem och spenderat 279 kr hittar pappa dem. Retligt, eller hur? ;)
Aja, sånt här livet. Nu har jag iaf ett par i reserv :)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Antagligen kollar jag runt på lite olika bloggar :)



En liten idé :)

Har tänkt på detta ett tag nu och fick precis en alldeles perfekt lösning på det hela. Om mina kompisar vill ställa upp d v s.

Jag känner att ni som läser min blogg utan att ni känner mig "privat", inte riktigt känner mig. Och jag försökt flera gånger att skriva om mig själv, men det har liksom inte blivit något av det. Jag vet ju inte riktigt hur mina kompisar ser på mig. Lite vet jag ju, såklart. Men så kom jag på precis att de kan få skriva i min blogg och "beskriva" mig, eller hur man ska säga.

Jag kommer fråga några kompisar om de vill skriva lite om mig, så får ni kanske en liten bättre uppfattning om hur jag är. Kanske funkar det, kanske inte. Vi får helt enkelt se, men jag hoppas de vill ställa upp.

Någon kompis som kanske läser detta nu och vill skriva lite om Ullis? Hör av dig isf :)


Älskar bilden.


Fredag = Helg :D

Om det är någon som missat att det är fredag idag, kan jag säga det nu: DET ÄR FREDAG! :D 
Tror bestämt att veckans höjdpunkt är när man fattar (det kan ta en stund för min del, haha) att det är fredag och helg. Älskar helg, som om inte alla andra gjorde det? ;)

Denna helg (lördag) ska jag tävla i Flyinge. Ikväll ska jag till Linnea, det var nog åttioelfte gången jag sa det, men ändå. Söndag ska jag bara ta det lugnt, kanske hitta på något med en kompis :)

Har precis käkat upp en väldigt god choklad topp och ska nu cykla bort till Svante och hämta upp mina skor som ska putsas. Ska även kolla så att allt annat är fixat där :) Knoppning och sånt blir imorgon, eftersom jag inte startar förrän på em.






:D :D :D

Hejsan Hoppsan. Sovit gott? :) Det hoppas jag att ni har ;)

Har varit två skoldagar av terminen och det känns som om man gått i en evighet. Tråkig känsla, man vill liksom inte ha tröttnat andra dagen i skolan, hur ska man då klara den jobbiga vintern i skolan när man måste gå till bussen i snöstorm, typ? Aja. Det har gått bra alla andra år, så då gör det säkert det i år med. Man har ju inte direkt något val ;)

Som jag skrev igår slutar vi tidigt och kommer hem en timme tidigare. Jag ska till Linnea på tjejkkväll, som ni också vet. Och innan det måste jag till stallet och hämta mina skor + se så att allt är där. Måste också hämta tävlingsmappen hemma hos Matilda. Men det ska jag hinna utan problem! Det tar ju liksom inte tre timmar ;)

Nu ska jag packa ner i väskan, sätta mig i schäslongen och göra ingenting. Jag gjorde det innan också. Men blev inte klar ;)

Hoppas att ni alla får en fantastisk fredag! :)







Godnatt, mina sötnosar!

Nu är jag galet trött. Ska byta om till pyjamas, borsta tänderna och krypa upp i soffan med pappa lite. Sen blir det att nanna kudden (A)

Imorgon slutar vi tidigt. Halv tre, så då är jag hemma vid tre. En hel timme tidigare, än vad jag brukar! Riktigt gött äre ;) 

Ha det bra!




Smått stressad!

Hejsan allihopa!

Andra dagen i skolan var helt ok. Eller, det var inget som gjorde den dålig. Heller ingenting som gjorde den bra. Den var typ helt neutral.. ;)

Jag kom hem vid fyra, som vanligt och stack till Svante :) Kom iväg till ridhuset vid fem. Rekord! Då hade jag mockat och allt sånt, utan att stressa. Så det var skönt.

Kom hem vid halv sju och duschade och käkade snabbt. Sen stack jag, pappa & Johan till Center Syd & Ica Maxi för att handla present till Linnea som har tjejkväll imorgon :) Jag har alltid så himla svårt att hitta present, det tar tusen år innan jag hittar något jag verkligen vill ge. Usch, men jag hittade till slut en sak :) Av säkerhetsskäl kan jag inte skriva vad. (Linnea läser bloggen ;)) Har scrappat ett kort nu när jag kom hem.

Jag har alltså inte hunnit blogga. Tyvärr. Men bättring kommer, hade tänkt lära mig hur man bloggar från mobilen. Låter inte det bra? :)


Här sitter jag och scrappar. På golvet! :D

Torsdag :)

Här sitter en väldigt trött Ullis. Har bara lust för att lägga mig i sängen igen och sova några timmar till. Men det funkar ju inte ;)

Idag efter skolan ska jag till Svante :) Sista gången innan lördag. Hoppas verkligen att det går bra i Flyinge nu. Satsar på att komma över 60 % och att komma på 15 plats eller högre. Hade jag fått högre procent än vad jag fick i Ystad hade målen sett annorlunda ut. Men jag sätter låga mål för att inte bli besviken ;) Men det ska nog gå bra!

Nu ska jag göra mig iordning, kommer kanske ett inlägg till sen :)


Sov sött! :D

Nu känner jag mig färdig och nöjd med de saker jag hade tänkt göra idag. Eller nästan då. Jag lämnade väskan i skolan och där i låg papper som ska skrivas på. Det blir ju lite svårt nu, så de papperna får komma hem imorgon. Sen låg nycklarna i väskan, så det var ju tur att Johan var hemma när jag kom hem, annars hade jag ju inte kommit in. Funderar bara på hur dörren ska låsas imorgon, men det löser väl sig :)

Hade tänkt gå och borsta tänderna och sen krypa ner i sängen och läsa. Lika bra att börja läsa redan nu, har jag börjat kan jag inte sluta förrän armen krampar, typ. Nyfikna på vilken bok som gör mig helt beroende? Fallen Ängel, heter den. Ni har säkert redan hört talas om den ;)

Dags för mig att säga godnatt! Vi ses imorgon, pigga & glada :)




Ullis är barnslig :)

Flyinge RF

Har kollat upp när jag startar på lördag, 15.09. Så det är bra, ingen tidig morgon, allt kan fixas under förmiddagen.

Nu har jag precis skrivit ut alla mina startlistor genom tiderna och håller på att markera om jag tävlat mot någon tidigare. Vet inte egentligen varför jag gör det, tycker väl det är lite intressant eller något.

Ska fortsätta med det. Sen blir det nog ett inlägg till innan jag hoppar i säng. Grymt trött!


Första dagen i 8an

Har precis kommit hem och käkat lite. Hade tänkt ta en kanelbulle också innan jag sticker till stallet. Sprang bara upp för att byta om emellan :)

Dagen har varit bra! Väldigt chill och intga större förändringar. Några nya lärare, ett byte är jag inte så glad för. Men vi har fått en ny spansklärare som är tusen gånger bättre än den förra! Så jag är nöjd. Sen var det också väldigt roligt att träffa de nya sjuorna. Vissa har jag ju gått i samma klass som, så det var kul att se dem igen ;)

Men nu ska jag ner och käka kanelbulle, sen sticker jag till Svante. Hemma igen vid halv åtta :)


8A

God Morgon!

Konstigt att vara klar innan klockan ens är åtta, haha. Det var ett tag sen ;) Bortsett från när jag tävlade..
Jag ska snart gå till bussen.

Kom på det nu att vi är ju inte 7A längre, utan 8A. Känns skumt.
I låg, och mellanstadiet gick vi ju 1or, 2or & 3or, respektive 4or, 5or & 6or i samma klass, så jag har inte bytat "namn" på klassen eftersom jag alltid hetat 1-3 C1 och i mellanstadiet 4-6 C1. Man kan ju säga att jag bytat klass en gång. Mellan trean och fyran. Men ja, vad detta har med saken att göra vet jag inte. Men hur som helst tycker jag det är konstigt att plötsligt byta namn till 8A. Man vänjer väl sig :)

Hoppas att alla som börjar skolan idag får en bra skolstart, att ni som redan börjat får en bra onsdag och att ni som fortfarande har sommarlov också får en bra dag!


Att hoppa jämfota nerför en trappa..

Det är faktiskt svårare än man tror! Läskigt också, faktiskt.



Nu ska jag städa här + öppna fönstret (viktigt, viktigt) och borsta tänderna. Dags för mig att sova lite. Är sjukligt trött. Imorgon är det skola som gäller, kan ju inte direkt påstå att jag saknat den lilla (stora?) byggnaden jag spenderat och ska spendera många timmar i..

Tråkig och ögonen går i kors = Jag är trött.

Det förra inlägget blev lite (okej, mycket) konstigt, det måste jag erkänna ;) Men det är så jag känner just NU. Och jag kände verkligen för att skriva ett udda inlägg, och visst lyckades jag? Haha. :)

En gång för alla: Ullis hatar myggor!
Josse räknade mina myggbett idag, vi kom upp till femtio. Alla kliar inte, men det är stick. Vet inte riktigt om det stämmer, låter lite mycket faktiskt ;)

Jag är nog väldigt trött, för detta inlägget blev nästan lika trist och konstigt? Ska ner och dricka ett glass vatten, få mig att vakna på något sätt. Jag ska nog hoppa jämfota nerför trappan :)

Jag älskar er, massor!



Ett konstigt inlägg.

Har inte riktigt förståt att skolan börjar imorgon. Att klockan ska ställas på sju, att det är dags att plocka fram väskan igen och att det är ett helt läsår till nästa sommarlov. Det är nog svårast att förstå. Satte precis in ett foto på mig i "busskortet" man aldrig visar. Chekade så att låset och nyckeln ligger i väskan, att jag har penna, suddi och stift.

Jag har legat i soffan och kollat på Allsång på Skansen samtidigt som jag väntat på att startlistorna inför lördag ska komma upp. De skulle komma upp 20.00, det var ett tag sen klockan var det.

En massa tankar snurrar runt i huvudet, det är som om jag inte kan prata. Att jag är inlåst i ett rum, med bara tankar. Jag trycker typ in allt genom en dörr, snart sprängs dörren. Där får liksom inte plats mer. Men det problemet får jag lösa då, när det händer.

Ett konstigt inlägg, inga smileysar. Ingenting typ. Bara en massa konstiga tecken som någon en gång kom på.

Nu när skolan börjar har jag skrivit ett dokument med mina mål under läsåret. Kanske lite fåniga mål, men ändå nödvändiga. Bla ska jag ta bloggen till en högre nivå. Det ska jag verkligen satsa på, och jag ska ge tusan på att lyckas.

Jag lovar att jag ska skriva ett inlägg utan så mycket konstiga tecken, mer smileysar. Det ska jag göra nu dirket.



Tolvåkerskolan

Jag går på en skola som heter Tolvåkerskolan, och jag tänker inte skriva om vad som hänt den. Är det någon som inte vet, googla eller sök på sydsvenskan.se. 

Jag har börjat störa mig väldigt mycket på Kävlinge Kommun och skolan. 
Vi klagade förra terminen för att vi började för sent (09.00) och slutade för sent (14.30). Vi (klassen) ville flytta fram skoltiden till halv nio, eller kvar ö åtta eller något sånt.

De som åker skolbuss (bla. jag) kom inte hem förrän fyra. Tänk då att då ska man hinna fritidsaktivitet + läxor och kompisar. Omöjligt! För mig kom jag då till stallet vid halv fem, det tar tre timmar i stallet. Då är jag hemma igen halv åtta. Duschar och käkar på en timme,  man vill ju prata med familjen och ta det lugnt. Klockan är då halv nio och då ska man sätta sig med läxorna, som vi har i överflöd! Det har också en timme och då är klockan 21.30. Och då är det ju nästan dags att gå och lägga sig. Var tog eftermiddagen vägen? :O

Nu i åttan ska vi börja 8.30 och när vi fick reda på det blev vi riktigt glada! Men sen när vi får reda på att vi inte kommer sluta tidigare, är vi inte lika glada längre. Jaha, något gick jävligt fel här. Vi var väldigt tydliga med att vi ville börja tidigare för att komma hem tidigare. Inte för att få längre tid i skolan!! Dessutom har de tagit bort s k "Bearbetningslektioner" där man kan ta igen uppgifter man missat eller om man behöver träna inför ett prov. Alltså har vi fått betydligt längre raster. Hoppas innerligt att de hamnar på längre tid i omklädningsummen innan och efter idrott, och tid i matsalen. Vill inte få en massa jäkla hål-timmar, då får jag spader!

Ärligt talat så får Kävlinge Kommun skärpa sig nu. Ska kolla imorgon hur de tänkt sig att detta ska funka, när vi får längre tid i skolan? Sen hade jag även tänkt maila kommunen, för jag vill veta!

Finns det ingen regel för hur lång en skoldag får vara? Om inte, det borde skaffas! Det behövs!!



Ja, det är sånt här jag stör mig på riktigt mycket. Kan inte tänka på det, blir bara arg.


Sommarlovet 2011

Nu är det dags att ställa väckarklockan på 7.00 igen. Sommarlovet är slut och skolan börjar. Det ska bli roligt att träffa alla kompisar igen, vissa har jag inte träffat på hela sommaren!

Jag har haft en fantastiskt underbar sommar och har haft riktigt roligt!

Jag har varit med familjen på Korsika en vecka, Mollösund en vecka och i mormors & morfars sommarstuga en vecka. Vi har varit i Skummeslövsstrand med min moster och världens bästa kusiner. Jag har också varit i Åhus och på Falsterbo Horse Show med mina underbara vänner. Sen har jag tävlat en gång också.

Jag är super nöjd med min sommar, vädret har kanske inte varit jätte varmt och härligt. Men inte kallt. Så mycket bättre sommar får man nog inte!


:')

Sitter här och kollar på Fullt Hus, en riktigt rolig och bra film!

Jag har haft det jätte bra med Erika, Pontus & Liam :) Vi har haft jätte roligt!

Under eftermiddagen har jag varit med Josse, vi har bakat super goda chokladbollar, studsat, badat och cyklat bmx :) Roligt!

Jag är jätte trött, så ikväll ska jag bara slappa, kolla på Allsång på Skansen. Sen måste jag även packa upp, men det går snabbt ;)


Jag ville bara säga att jag älskar dig.


Ullis älskar Svante

Idag när jag red testade jag det "nya" sättet att rida Svante på som Matilda lärt mig. Det fungerade bra och han lyssnade bättre.

Det nya sättet är att inte göra så mycket rörelser, tex. öppnor, slutor, skänkelvikningar.. Utan mest rida vägar, som serpentiner, varv på de stora volterna, rida på fyrkanten och så. Sen försöker jag få honom att gå "två växlar för snabbt". Det krävs mycket jobb för att få honom att göra det, men vill man så kan man. Och jag lyckas!
Detta gjorde jag i alla gångarter. Ibland red jag långsammare på kortsidan och snabbare på långsidan, för att få lite omväxling :)

Jag & Matilda tror att om vi fortsätter med detta så kommer det nog att gå bättre på tävlingar. Och det vore ju kul ;)


Jag har inte laddat över bilderna från Ystad än. Dåligt, jag vet!


Packat & klart!

Nu har jag duschat, käkat och packat. Väntar på att Erika ska komma, så
sticker vi hem till Pontus :)

Det lär inte bli någon uppdatering resten av dagen, imorgon blir det väl något inlägg efter lunch. Men får jag av någon konstig anledning möjlighet att blogga, så gör jag det! Lovar, lovar, lovar.


Jag älskar er, allihopa!

The morning after the night before.

Morsning! :)

Ska göra mig iordning nu. Sen sticker jag bort till Svante. Kommer hem vid halv två någon gång, nästa uppdatering blir då!

ppuuss & kkrraamm!




Bloggtorka idag

Idag har jag verkligen haft bloggtorka! Jag har varit hemma och kunnat uppdatera hur mycket som helst, men inte haft ett skit att skriva om. Konstigt, eller hur? För när jag inte är hemma, har jag miljontals idéer på vad jag kan skriva. Skumt.

Nu ska jag gå och lägga mej. Imorgon ska jag till Svante på förmiddagen, sen kommer Erika och hämtar mej, så sticker vi och hämtar Liam och så cyklar vi tillsammans hem till Pontus där vi ska tälta :) Hihi, vi ska tälta i hans trädgård. Men det blir kul! :)

Dags för mig att nanna kudden! Fast först måste jag sätta telen och mobilen på laddning, intressant va?!




Gigantiska byggen

Kollar på gigantiska byggen just nu. Efter det är det Haverikommissionen som jag också vill se. Natural Geographic Channel HD = min favoritkanal.

Har inte skrivit så mycket idag, hag inte så mycket att skriva om. Kanske kommer någon tanke upp senare ikväll.

Hoppas ni har en bra söndag!


Inte så mycket att skriva

Cyklade i 1 h och 20 min med pappa :) Hemma tränade vi lite till vid poolen och sen tog vi oss ett dopp, hihi.

Imorgon ska jag, Erika, Liam & Pontus tälta :)

Nu har precis duschat och käkat, har lite att fixa. Vi ses!


Cykeltur!

Jag kom hem vid halv ett igår/imorse, så jag bloggade inte då. Var väldigt trött.

Idag vaknade jag strax efter tio, käkade frukost och så. Nu ska jag ut och cykla med pappa :) Härligt!

Jag ska skriva mer senare! :)


Nu sticker jag hem till Emily!




Placering

Kollade upp det här med hur många som blir placerade om 58 startar. Det är 10 ekipage om det är 40 starter. Sen står det inte längre, så alltså borde de dela upp LB:1 till två klasser. Det är nog rätt gjort. Det borde ju ta hela dagen annars, fast det skulle vara ganska kul att vinna (det kommer inte jag göra!) över 58 st ;)


Helt galet sjukt!

Jag ska ju tävla i Flyinge nästa lördag, och kan ni gissa hur många starter det är i LB:1? 58 st! Shit, säger jag bara! Hur många blir placerade då? 20? Eller är det mer? Det ska jag faktiskt kolla upp!

Ikväll ska jag hem till Emily, hon ska jag gäster men inga i hennes/vår ålder, så jag får också komma. Snällt!

Nu ska jag kolla upp hur många som placeras om 58 startar. Sen ska jag städa mitt rum.



Ystad RK :)

Är hemma från sju timmar med Svante, nyduschad är jag också (A)

Om vi går direkt till ritten. Svante var jätte fin på framridningen, hade bra tempo och steg och lyssnade fint! På banan blev han lite slöare, men det brukar han ju bli. Men han gick ändå på bra och det var längesen han gick med så bra tempo på banan med mig :)
Sen bryter han av en gång i galoppen i början, vet inte om det var jag som gav fel hjälp, eller om han bara ville jäklas. Tror på det senare ;) Efter det avbrottet ville han inte komma igång igen. Tyvärr.

Men jag är nöjd och tyckte trots galoppen att det gick bra!

Procenten blev ändå bara 56,552. Pinsamt tycker jag om jag ska vara ärlig. Dommaren var väldigt hård i sin bedömning, så det var många som inte kom förbi 60 %
Det är nackdelen med att tävla i ridning, du har ingen alls påverkan på slutresultatet. Du kan ju påverka på banan, men inte vad dommaren tycker.

Nu laddar vi om och taggar till Flyinge om en vecka! :D


Har inte laddat över bilderna än. Bild från Ängelholm!

Godnatt!

Nu går jag och lägger mig (A)

Jag vet inte hur det blir med uppdatering imorgon. Det lär inte bli något inlägg från datorn på morgon/fm. Kanske att jag lånar pappas Iphone och bloggar därifrån. Men annars ses vi vid em!


Nervös!

Har varit i stallet och fixat nu :) Matilda hjälpte mig med lite knoppning, innan hon var tvungen att gå. Resten fick jag göra själv, och vi behöver inte snacka om resultatet. Haha. Jag är verkligen urusel på knoppning, men ja, jag tränar ;)

Jag red Svante lite i hagen idag, Matilda kollade på :) Det gick verkligen bra och Matilda visade ett nytt sätt att rida Svante på, det var verkligen vad jag och Svante behövde! Tror det kommer hjälpa oss mycket :)

Allt som går att fixa inför tävlingen är fixat nu i stallet. Återstår lite, men det är sånt man måste göra imorgon :) Känner mej stressad över något jag inte vet vad, men jag börjar lugna ner mej lite nu. Haha. Ska hoppa in i duschen och låta nervositeten och stressen rinna av mej med vattnet. Sen ska jag ta och sova i några timmar. Imorgon går jag upp med tuppen! Haha.


Fina Santana!


This one is for you and me


Ska käka snart

Har kommit hem från CS med mamma nu. Har packat upp det vi köpt och fixat lite inför imorgon. Putsat skor + shaps och plockat fram saker :) nu ska jag käka, vi ses!

Stor skillnad!


Idag


Ca 1 år och 3 veckor sen.

Kolla så mycket mitt hår växt! Helt galet, egentligen :)

Center Syd med mamma!

Nu ska jag till CS med mamma, jag har lite saker jag behöver. Men innan vi sticker jag måste borsta håret. Haha.
Det blir mer uppdatering senare!

Hoppas ni får en bra dag!


Har precis vaknat :)

Sitter här i köket och gäspar. Mina planer för dagen är inte stora, jag ska till center syd med mamma och köpa lite grejor. Sen ska jag ju tilll Svante på kvällen, :D fast det är inte förrän 18.30 :) Nu ska jag kolla tv och efter det ska jag käka frukost. Vi ses!

Godnatt!



Vi ses imorgon, pigga & glada! Hmm, pigga.. Vi får se hur det blir med det.

Eric Saade's kupp mot SVT ?

Eric Saade var ju med i Allsång på Skansen för ett tag sen gjorde då reklam för sin skiva. Fast han egentligen inte fick. Såklart blev det ju skriverier om det och sånt grejs. Och då ser jag att Helena Trus har skrivit en krönika (tror jag det heter..?) om detta, läs den här. 
Hon hade hon skrivit "Eric Saade leker världsstjärna på Sollidens scen". Längre ner hade någon kommenterat något om att han inte behöver leka en världsstjärna, eftersom att han ÄR det. Han placerade sig som trea i Eurovision Song Contest och då behöver man inte leka en världsstjärna.

Själv tycker jag inte att Eric är en världsstjärna. Fast nästan! Jag gillar honom (som artist ;D) väldigt mycket! 

Jag stör mig så mycket på krönikor (som detta inlägget egentligen skulle handla om). Känns inte som att de som skriver krönikor inte tänker efter. För just den meningen med att han leker världsstjärna tycker jag är lite överdriven.

Jag tycker Eric gjorde helt rätt som berättade om sin skiva i SVT och sen tycker jag att folk som skriver krönikor ska lugna ner sig lite. Haha :)


Babbel hit, Babbel dit.. :)

Okej, jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Men fingrarna bara kryper. Har typ lust att skriva en flera mil lång text om något helt onödigt. Om jag skulle börja skriva, skulle jag säkert klara det. Gillar att typ "ventilera mej" genom att skriva. Nu bara babblar jag, så jag får väl ta och skriva något vettigt (vet inte om det blev så vettigt) också? :)

Jag har inte gjort mycket denna dagen, förutom Svante då ju. Honom ägnade jag hela förmiddagen åt :)
Förutom det har jag suttit vid datorn, kollat på tv, smsat några få sms, spelat spel med ma & pa. När jag skrev detta ser det faktiskt ganska mycket ut. Men drar man ut det på ca åtta timmar så är det inte så mycket. Gillar inte såna här dagar, men då brukar jag tänka: Aja, det gör inget Ullis, du behövde en chill dag. Och i nästa stund hör jag en massa röster inom mej: "Livet är för kort för att .... & ...." Då känns det lite hopplöst. Men jag har faktiskt ägnat tre timmar åt Svanteälsklingen!

Så. Lite mindre kli i fingrarna nu, blev av med lite babbel.. :) Kanske dags att öppna ett nytt Word-dokument och bara skriva. Jaaa..? Eller nä, jag ska nog leta upp en bra bok någonstans (någonstans?) och sen krypa ner i sängen :)


Trist väder!

Usch och bläe och fy på vädret! Det är mindre än en vecka kvar på sommarlovet, och det regnar? Jaha, då kan man väll lika gärna börja skolan redan nu, typ. Liksom jag vill vara ute, sola, studsa käka glass.. Juste! Glass! Det kan man ju käka nu också! Dags för mig att springa ner till frysen :D


Adjökens hårinpackning!

Nu ska jag in i duschen och skölja av inpackningen. I kallt vatten, varmt sliter ju. Men undrar hur det kommer gå.. Kallt vatten är ju så kallt? Hmm, grattis Ullis, du insåg just något väldigt klokt!




Ehh.. ?

Jag tackade precis nej till pannkakor? Hmm, börjar undra om jag verkligen är frisk..


Regnig dag!

Alla ryttare har sina "jag-har-inte-lust-att-cykla/åka-till-stallet-idag" Idag kände jag så, hade inte lust att ta cyklen och cykla genom Hofterup i regn, bli blöt och inte torka förrän tre timmar senare när jag är hemma. Men man har ju inget val ;)

Detta var sista passet innan tävlingen på lördag :) Det gick super! Tempot var bra och han lyssnade fint. Hoppas det går lika bra på lördag!

Imorgon ska jag till stallet med Matilda, hon hjälper mig att knoppa och jag ska lära mig det. Sen ska ju allt putsas, transporten fixas och ja, det är mer än man tror!

Nu ska jag snart in i duschen igen och skölja ur inpackningen, sen ska jag fixa klart allt här hemma inför tävlingen :)

Vi ses!


Lite blandade bilder från Mollösund vid nyår :D  Gillar bilden längst ner till höger ;) Haha, älskade pappa!

Hårinpackning!


Är jag inte fin? ;)


Ledsen att jag inte uppdaterat! Skärpning nu, Ullis! Mer inlägg kommer!

Sista inlägget för idag

Nu ska jag ut och mysa i soffan och kolla tv. Det låter som om det är fotboll igång, kan vara kul att kolla på :)


Sitter i en ångbastu

Det är sjukt varmt här inne. Varmare än i en ångbastu, känns det som. Har öppnat fönstret och kom nu på att eftersom det är tänd här inne kommer alla små dumma kryp flyga in i mitt rum. Najs, särskilt när jag ska somna..? Aja. Lite kryp har väl ingen dött av? Fast snart så, det finns nämligen en som hatar småkryp och sitter med fönstret öppet, just NU. Ni kan nog lista ut vem det är.

Nog om det. Här kommer några låtar jag sitter och lyssnar på. Härliga låtar det!

Bad Meets Evil – Lighters
Anna Bergendahl – Have A Heart
Olle Hedberg – No Diggity
Vincent – The Moment I Met You
Carl Norén – That's The Way I Like It

Peace & Love. Ullis


Jag sa ju att det var tänd i mitt rum? Pappa släckte precis.

Dåligt av mig!

Jag blir så besviken på mig själv! Usch. Jag lovar er att jag ska uppdatera under förmiddagen, men gör jag det? Nej.

Uppdateringen har varit dålig nu under sommaren, största anledningen är väl att jag är borta väldigt mycket och prioriterar andra saker först. Vilket jag tycker är rätt, men man ska hålla det man lovar ;) Jag ska ta tag i bloggandet ordentligt nu under hösten och ta det till en högre nivå än innan! Ska inte säga lovar, men jag lovar nästan. Haha ;)

Idag har jag varit med Linnea :) Vi har haft jätte kul och spelat spel, kollat tv. En lugn men rolig dag :D

Hade tänkt att kolla på tv nu och mysa :) Fast datan får hålla mig sällskap, mer inlägg kommer!


Har även lite saker jag måste kolla upp i TR (tävlingsreglemente) ang. ridning & tävling. Mycket regler!

Tell me the night is over.

När jag var på Sofiero och kollade på The Ark spelade de The Ark – Tell Me This Night Is Over (Radio Edit). Tror inte jag hade hört just den låten tidigare och tyckte texten var så sann. Den stämmer liksom så mycket! Och såna låtar älskar jag, låtar som har en text som betyder något. Inte bara en massa "onödiga" ord, om ni förstår.

Lyssna på låten och lyssna på vad de sjunger!
Why should it be so bad to be bad, When it´s so hard to be anything at all?



Nu är jag hemma igen!

Nu har jag kommit hem från Åhus med Erika :) Vi har haft det jätte roligt och jag kan nästan cykla enhjuling nu!
Vi har tränat jätte mycket det, och kan nästan det nu :)

Imorgon ska jag till Linnea, jag sticker vid 11 så jag uppdaterar säkert två, tre inlägg innan jag sticker :) Sen blir det ju uppdatering igen på kvällen :)

torsdag ska jag till Svante och ta hand om honom :)

fredag ska jag till stallet under em och knoppa Svante, fixa inför tävlingen på lördag och så. Linnea har tjejkväll på kvällen, jag får hoppas att jag hinner dit och att göra i ordning Svante!

Sen är det tävlingsdagslördag :D Är riktigt taggad och längtar jätte mycket!

Så. Nu har ni fått lite snabb info om resten av veckan :) Det ser väl bra ut? Det tycker iaf jag att det gör ;)


Konfirmera sig?

Nu ska jag börja åttan och det är dags att bestämma sig om man vill konfirmera sig. Jag har alltid varit sagt och tänkt att jag ska konfirmera mig, tror att jag kommer ångra mig om jag inte gör det.

Men detta är så himla konstigt: Vi i Hofterup och Ålstorp har ett alternativ, att gå i kyrkan och sånt grejs och samla poäng på något skumt sätt. Medan de i Löddeköpinge har två alternativ! Ett som liknar det tidigare sättet, eller så kan de åka till Berlin nästa sommar och gå på läger där.
Jaha, tänker jag och alla andra i Hofterup/Ålstorp. Varför får inte vi det? Vi går ju i samma skola som de i Lödde och bor i samma kommun! Varför får inte vi samma möjligheter som dem i Lödde?

Själv tappar jag lite lusten när jag vet att de flesta av mina kompisar ska till Berlin på konfirmationsläger, men att inte får, för jag bor 6 km bort! Ni hör ju själva hur tramsigt det låter. 

Men jag tror ändå att jag ska konfirmera på genom att gå på gudstjänster mm. och samla poäng. Fast jag kommer alltid undra varför vi i Hofterup & Ålstorp inte får åka till Berlin.  


Jag är bäst och Svante är en häst. Haha :D

Halli Hallå! Här sitter jag, nyduschad och glad som en anka!

Var hos Svante idag vid halv nio, då brukar jag fortfarande sova, typ. Men inte idag! Fixade i stallet och sen bar det av mot ridhuset! Fick rida i ridhuset idag, det är geggigt på utebanorna. Svante skötte sig finfint! Han har bättre tempo och steg nuförtiden :) Tränade mest "grunderna", eller vad jag ska kalla det. Red också igenom LB:1 eftersom det är tävlingsdags på lördag! :D

Nu har jag precis käkat och packat det sista inför Åhus :) Jag har pratat (smsat) med Elsa M och om hon hinner, kikar hon förbi och säger hej :) Bra va?!

Rubriken: Ullishumor på hög nivå.

Vi ses! :)


Elsa på bild :)

Tangled!

Hos kusinerna såg vi filmen Tangled (Trassel) för de små sötnosarna ville se den. Jag hade hört talas om den tidigare och trodde den var för yngre år än mig, typ som Anna & Cecilia. Men det var ju helt fel. Jag tyckte den var jätte bra och jag ville faktiskte se den dagen efter igen! De vuxna tyckte också filmen var bra, så den passar verkligen alla åldrar och alla förstår humorn i filmen.

Sen måste jag också berömma dubbningen till svenska. De svenska rösterna är bra (bla. Måns Zelmerlöw, Molly Sandén) och man hör inte under filmen att det är Måns, bara lite i början och pytteyttelite i slutet.

Så har ni inte sett Trassel tycker jag ni ska den. För den är verkligen bra!



Kände mig lite "ovan" i detta ämnet. Är ingen film-männsika alls.
Men denna filmen måste jag verkligen rekomendera!

Åhus!

Imorgon åker jag till Åhus :) Erikas farmor & farfar bor där, så jag ska sova där och ha kul med Erika ;) Jag tar tåget dit, och så hämtar de mig på stationen. Och så är jag hemma igen på tisdag kväll :)

Väldigt (o)viktig och (o)intressant info:
För att hinna med Svante också, så går jag upp åtta (intressant va?!) och är i stallet vid halv nio. Vid närmare eftertanke måste jag nog gå upp kvart i åtta.. Men aja, det kan jag tänka mer på senare.

Och om det är någon som undrar hur det blir med uppdatering, så gör jag nog er besvikna nu igen. Imorgon blir det kanske, men bara kanske, ett inlägg strax efter (kanske kvart över) åtta. Vid lunchtid blir det ett inlägg och nästa inlägg efter det blir på tisdagkväll. Jupp, så ser det ut.

Jag tänker ha en och ½ super-duper-mega-jätte-fantastiska dag (eller säger man dagar?) i Åhus. Hoppas ni får det lika bra :)


Fina Erika!

Gnällhumör

Är det något jag gjort alldeles för mycket av denna sommaren är det nog att packa (haha). Jag hinner ju inte ens packa upp förrens det är dags att packa igen! Jag har inte packat upp från Skummeslövsstrand än och kommer nu på att jag måste packa till Åhus (jag åker imorgon). Bah. Är det något jag hatar att göra så är det att packa, och så känns det nästan som om det är det enda jag gör när jag är hemma.. Men jag ska inte klaga! Jag vill ju hitta på saker, åka iväg och för att kunna göra det måste man ju packa. Så är det ju. Finns inget att göra åt och det måste ju göras.

Nu ska jag städa här, packa upp och sen packa ner igen. Fixa lite hit, fixa lite dit, tänka att det jag gör är super kul (knappast) och sen stilla mitt behov av en glass, men jag ska se det som en belöning eftersom jag varit sååå duktig och packat upp och ner, fixat och städat utan gnäll! Haha.

Hela detta inlägget blev ett "gnällinlägg". Jag ska kompensera detta snarast! Lovar!

ppuuss & kkrraamm, glöm inte att jag älskar er alla!
ULLIS

Jag ska ta en stor glass sen :D

Hemma igen!

Här luktar riktigt äckligt! Hela huset stinker något. Det kan inte vara bra för någon att andas in sån här äcklig lukt..

Vi har haft riktigt roligt i Skummeslövsstrand! En dag cyklade vi till Båstad och käkade där, åt glass och så. Riktigt mysigt. Johan stannar kvar i huset med kusinerna några dagar till, det hade jag också gärna gjort, men jag har ju en häst att ta hand om, sen ska jag ju till Åhus med Erika imorgon :) Så det hade inte funkat.

Jag ska käka snart, sen ska jag cykla till Svante. Matilda är inte hemma, så jag rider honom idag :)


Gammal bild


Sitter här med Anna och cecilia

Hej svejs Anna skriver : ess Tess Cecilia skriver : lej svej Ullis skriver : haj Kaj Johan skriver : koki kak Anna skriver : åtta påtta Cecilia skriver : katt ratt Ullis skriver : mus hus Johan skriver : lat hat

Nu sticker jag snart!

Hade det jätte bra med pappa på Sofiero när vi tittade på The Ark och Håkan Hellström! Jag har aldrig varit på konsert tidigare, så det var jätte kul!

Nu sticker vi till Skummeslövsstrand och kommer hem på söndag. Har vi tur kikar Elsa M in hit och skriver lite till er, annars blir som sagt nästa uppdatering på söndag. Hoppar ni inte blir allt för ledsna! ;)


Nya kategorier!

Har gjort nya kategorier, då jag tycker "Min vardag" innehåller för mycket :) Kategorierna syns i menyn när det publicerats minst ett inlägg i kategorin, så därför syns inte alla nu. ¨




Packar !

Håller på att packa inför tre härliga dagar i Skummeslövsstrand :)
Strumpor, pyjamas, tandkräm...




Strumpor, Check!

Konsert

Ikväll ska jag och pappa åka och kolla på The Ark :)
Vi åker senast sex hemifrån och om jag inte hinnar uppdatera innan dess, gör jag från bilen :) Tror pappa sa att konserten slutar 12, så när jag kommer hem blir det ingen uppdatering.

Hela familjen ska upp tidigt imorgon för att sticka till kusinerna (Anna & Cecilia) i Skummeslövsstrand. Men jag ska uppdatera innan vi sticker då, hade jag tänkt. Sen blir det ingen uppdatering förrän på söndagen.

Jag har lite dåligt samvete över att uppdateringen inte blir så bra som jag tänkt mig över sommaren.. Men jag prioriterar ju ändå att hitta på saker än att stanna hemma för att kunna blogga ;) Hoppas ni förstår och inte slutar läsa!

Nu ska jag ut i solen :D


Nyduschad och fräsch! (A)

Lite kort om dagen hittils :)

Nu sitter jag här lyssnar på "Lighters" och bestämmer med Erika att vi ska till Åhus på måndag och övernatta där :) Det ska bli mysigt!

Jag tog det lugnt när jag red Svante idag också. Men idag både travade och galopperade jag :) Svante hade ett jätte fint tempo och bra steg. Han var också väldigt lättriden mesta delen av passet. Jag red mycket på böjt spår och gjorde många övergångar och allt kändes jätte bra :)

Går det såhär bra de tre närmsta gångerna (söndag, måndag & torsdag) ska det säkert gå jätte bra på tävlingen nästa helg! :) Men man ska ju aldrig ta ut något i förskott..!

Jag ska hoppa in i duschen nu och sen ut i det fina vädret!


Ingen kommentar om hur min min! Haha.

Nu cyklar jag till Svante!




Jag är så ledsen för att min uppdatering inte är så vidare bra på sommaren.

Jag insåg just..

Att jag är väldigt bra på att lägga mobilen på så bra ställen att jag inte hittar den sen.

Att jag inte är sådär jättebra på att packa upp.

Att mina tottar
(hårsnoddar) har ben i smyg och kan gå iväg.

Detta har jag upptäckt under de senaste minuterna. Konstigt.

Men jag är lika glad för det!




Resten av veckan :)

Åt nyss en mosig vattenmelonbit. Fy vad äckligt och mosigt det var..
Usch och bläe och fy på det :)

Nu hade jag tänkt berätta för er hur resten av veckan ser ut. Jag gör nog er lite besvikna nu, för uppdatering blir usel.

Torsdag: Svante på förmiddagen. The Ark -konsert med pappa på kvällen!
Fredag - Söndag: Åker till kusinerna i Skummeslövsstrand. + Svante på söndag em.

Nu är det inte så att jag åker till kusinerna hela fre, lör & sön. Men det fattar ni nog, vi åker ju bara på fre och stannar där till sön ;)

I Skummeslövstrand blir det ingen uppdatering alls, om jag inte hittar någon som vill gästblogga :)
Men imorgon hinner jag skriva till er.


Tovigt hår. Haha..


Aj


Ser typ helt konstig ut på bilden. Men jag är ju lite konstig, så det passar väl bra :)

Sen får ni inte tro att jag vårdar mitt hår sådär taskigt varje dag, brukar vara snällare mot mitt hår. Jag vill ju att det ska bli långt och förbli tjockt :) Kände bara för att plåga mig lite. Neeeeeej, vadå konstig?


Skit i att cykla om du inte använder hjälm.

Det var något som störde mig väldigt mycket på Ven idag.. Jag förstår inte hur det tänker?!

Det är vanligt att man cyklar utan hjälm, nästan alla kring min ålder cyklar utan hjälm. Själv cyklar jag med hjälm. Alltid.
Men jag har aldrig sett så många barnfamiljer som cyklar utan hjälm! Aldrig! Visst, om de vuxna inte har det är ju inte så irriterande, de är myndiga och ja ni vet. Men hur tänker de när de låter sina barn från 9-10 år till min ålder barn cykla utan hjälm?! Är man inte rädd om sina barn, eller vad? Jag fattar inte det! Min första tanke var att de kanske glömt hjälmar. Men nej. Man glömmer inte en sån viktigt sak! Är det någonstans man behöver hjälm är det på Ven, vägarna är kringliga, branta, grusiga, gropiga.. Det är lätt hänt att man trillar.

Det var även många unga som var där utan föräldrar som inte heller hade hjälm, och det kan man ju förstå lite mer att det blir så.
Men jag undrar alltid varför? Varför har man inte hjälm? Det är ju inte direkt jobbigt att sätta på den. Är det för att man kan vara ful i det? Jag lovar dig att du är fulare när du ligger på Intensivvårdsavdelningen och spräckt skallen! Handlar det om frisyren? Det finns ju speglar över allt man bara kan ta en titt i och se om frisyren fortfarande är som man vill, eventuellt fixa till det :)
Men jag tror att den största anledningen till att de flesta ungdomar inte har hjälm är att man påstår att ingen har det. Nähe? Och? Palla bry sig. Jag bryr mig inte om jag cyklar bland mina kompisar och jag är den enda som har hjälm, de retar/skrattar inte åt mig för det. Hade de gjort det hade de ju inte varit riktiga kompisar. Visst?

Jag blir bara så ledsen när man cyklar omkring och ingen har hjälm, nästan iaf. Klart att vissa hade hjälm. Typ 1/3 av barnen. Liksom, kan man inte spendera tre, max fem sekunder till att sätta sig sin hjälm varje gång man cyklar?
Jag menar, det kan ju spara flera år! Trillar du när du är 14 år och spräcker skallen är du fulare då än när du har hjälm, frisyren spelar ingen större roll om de måste raka av delar av håret på dig för att kunna laga skallen och jag är ganska säker på att du inte vill att det ska hända dig.

I lågstadiet hade vår lärare köpt två vattenmeloner. Den ena satte hon en hjälm på och den andra fick ingen hjälm. Melonen utan hjälm splashades när hon släppte den på golvet och det blev inget kvar. När hon släppte melonen med hjälm syntes inte en skråma! Visste du att ditt huvud nästan kan gämföras med en vattenmelon, det är alltså lika ömtåligt!

Sen kan man undra hur ofta det händer. Men du bryter faktiskt mot en lag!



Bah. Jag blir bara så förbannad. Men jag ska inte bry mig om vad de gör med sina liv. Vill de riskera att få men för livet, få de väl göra det.
Det läskiga är bara att många av mina vänner inte har hjälm, tänker om det är en av dem de händer något med?



En lyckad dag!

Hejsan :)

Vi kom med en båt tidigare när vi skulle hem. Det är därför vi är hemma redan nu :)
Dagen har varit jätte mysig och vi har haft det roligt på Ven. Vi har varit där en gång tidigare när jag skulle fylla 6 (Johan var 3), så det var ju ett tag sen.. Jag & Johan kommer inte ihåg någonting ;) 
Idag hyrde vi cyklar och cyklade från den ena badplatsen till den andra, typ. Men det var riktigt mysigt och ön är jätte fin!
Detta är en utflyckt jag verkligen kan rekomendera, är man lika gammal som jag, eller äldre kan man sticka dit med sina kompisar också själva och cykla runt. Det är väldigt enkelt och smidigt! Och båten tar ju bara 30 min! Såklart måste man ju inte cykla, men det var riktigt roligt :)

Man bör dock boka biljetter i förväg. Vi kom 9.00 och skulle boka biljetter till helst 9.30 eller 10.00. Men då var båda de fulla.. De hade en extra kö för obokade resenärer (som vi blev..) och det blev många i den kön, så då satte de in en extra båt. Men sån tur har man säkert inte varje gång, så för att vara på säkra sidan tycker jag att man ska förboka :) Hihi. När vi skulle hem hade vi bokat biljetter till 19.00, men ställde oss i den där kön för obokade resenärer för färjan som gick 18.30 och hade tur där med! Så. Nu vet ni typ allt.. ;)

Ikväll ska vi äta pizza :D


Bild från Mollösund :)


Godnatt!

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen ska jag krypa ner i sängen (A)

Imorgon blir det ingen uppdatering på morgonen/förmiddagen, vi åker till Ven tidigt på morgonen och vi kommer hem sent på kvällen, så ingen uppdatering under dagen. Garanterat inte innan 20.00, men innan 23.00 om inget går helt fel. Typ missar färjan eller något.. ;) Fast det ska vi nog undvika :)



Jag är en glass(Sorbet)galning!

Mamma har köpt Sorbet som man har i tallrik, men för att få lite
omväxling la vi det i strutar ist :)
Jag är galen i glass (i detta fall Sorbet) och kan leva på det! Personligen gillar jag Sorbet bättre än glass.








Nya, bättre låtar!

Nu har kusinerna åkt hem. Vi har mest badat och studsat :) Det var roligt att träffas, senast för över ett år sen!

Jag har gnällt lite de senaste dagarna för att jag har lyssnat sönder alla låtar jag har på Spotify + att jag inte visste några nya bättre låtar. Men så har vi haft högtalarna ute hela dagen och då hör man ju låtar som är bra och så tänkte jag att jag kommer ihåg alla i huvudet så fixar jag det i kväll. Men nu när jag skulle lägga in låtarna.. Kommer jag ihåg dem då? Nej, såklart inte! Typiskt. Kan bara säga att jag är glad att Youtube finns då. Där bara skriver man en mening i låten och så kommer rätt låt upp. Oftast iaf. Så nu har jag lite nya låtar att lyssna på :)  Länkar de låtarna längre ner!

Imorgon ska vi åka ut på Ven och cykla. Då kommer det inte bli någon uppdatering, tyvärr. Men det tar vi/jag igen på torsag ska ni se!

Några av de nya låtarna på min Spotify-lista :)
Martin Stenmarck – Tonight's The Night
Vincent – The Moment I Met You
Oskar Linnros – 25
Bad Meets Evil – Lighters


Klippt mig. Minimal skillnad, typ. Men det gillar jag :)


Mobilbloggar

Har precis käkat och ska snart göra mig i ordning för att åka till frissan :) jag tror inte det blir mer uppdatering förrens ikväll. Kusinerna kommer. Vi ses!

Vi får långväga besök idag! Haha, säger man så?

Halloj! Alla mår bra?

Har inte gjort så mycket idag, hittils. 
Jag ska till Center Syd och klippas. Sen skulle jag vilja köpa en kam +
en mascara. Men vi får se hur det blir med det :)

Idag kommer även våra kusiner från Allingsås hit. De heter Ellen & Simon, om någon vill veta ;) Ellen är 10 år tror jag och Simon vet jag inte hur gammal han är. Men han är yngre än Ellen. Hihi. Vi träffar typ aldrig dem, så det ska bli kul att träffas! :)



Duschen nästa!

Jupp. Nu ska jag hoppa in i duschen, bli ren och fräsh!



Ullis (L) Santana !

Har precis käkat :) Riktigt mumsigt faktiskt.

Och innan det var jag hos Svante :)

I fredags, lördags & söndags har det varit Svenskt Ponny Derby  (Sveriges största tävling för ponnies i dressyr & hoppning..) här i Dagstorp. Matilda var med för tredje året och tävlade och det gick super bra för henne! Jag var ju inte hemma, men tack vare equipe's online-system kunde jag ligga på klipporna i Mollösund och följa tävlingarna ändå! Supersmart! Men hursomhelst har det varit tre väldigt tuffa och jobbiga dagar för Svante, så jag skrittade honom bara. Tog några få travsteg också.

Jag skrittade bla. igenom hela LB:1 så att jag inte glömmer bort det eller något. Dock gjorde jag det spegelvänt, för att inte Svantebusen ska lära sig programmet. Då blir det han som rider det på tävlingsbanan ist för mig. Han har lyckats lära sig LA:1-programmet och vet precis när man ska öka, och då börjar han att öka alldeles för tidigt av sig själv.. :P




Godmorgon!

Shit vad jag är trött! Sitter här och gäspar heela tiden. Usch. Jag gillar inte att vara trött.

Jag hade tänkt göra mig i ordning nu, och sen sticka till Svante :) Saknar honom något enormt!
Förresten! Jag har anmält mig till två tävlingar! En vecka 32 i Ystad och en vecka 33 i Flyinge. Längtar!


RSS 2.0